關大爺 發表於 2013-4-27 09:53

師兄,我想知下,你瀨屎唔走, 加上有太太壓場, 終於 用了幾銀買到.謝{:6_141:}

frankiechan 發表於 2013-4-27 11:03

Good Report! 恭喜 ching !{:6_195:}

samnet1 發表於 2013-4-27 13:13

C-Hing , 同你一樣 , 我都是 Onkoyo 818, 加 KEF speaker, Blu-ray 機是 Oppo 93

我去買 818 時, 間 Shop 都是用 9700 , 覺得 聽 CD 時, 9700 的音樂感 比 Oppo 93 好D !!

victorlam 發表於 2013-4-27 21:37

hoidik2002 發表於 2013-4-25 00:20 static/image/common/back.gif
師兄,我都係今日入手,同樣用住單Hdmi main先,firmware已更生,不過發覺用Hdmi出吾到DTS同DD5.1, 幾條聲 ...

師兄,我部亦一樣,只出到DTS一HD和PCM有聲,DD5。1及2聲道冇聲。.還有一問題,選完其它聲軌後,循環到DTS一HD時,竟然又無聲,要STOP後再PLAY,才有聲,係咪咁低B設計?其他師兄是否一樣?還有就算唔轉聲效,跳下一首,亦冇聲,要再跳下二首歌曲,才有番聲出,真係白痴!!!!!!

hoidik2002 發表於 2013-4-27 22:35

victorlam 發表於 2013-4-27 21:37 static/image/common/back.gif
師兄,我部亦一樣,只出到DTS一HD和PCM有聲,DD5。1及2聲道冇聲。.還有一問題,選完其它聲軌後,循環到DT ...

Ching, 我開頭就係咁,諗住吾好咁複習,用一條Hdmi試下機,點知.....之後用番兩條,一直上電視,一落amp,所有問題解決,慢慢享受{:1_351:}

victorlam 發表於 2013-4-27 23:10

hoidik2002 發表於 2013-4-27 22:35 static/image/common/back.gif
Ching, 我開頭就係咁,諗住吾好咁複習,用一條Hdmi試下機,點知.....之後用番兩條,一直上電視,一落amp, ...

Thanks師兄,等我試下。:-)

victorlam 發表於 2013-4-27 23:11

hoidik2002 發表於 2013-4-27 22:35 static/image/common/back.gif
Ching, 我開頭就係咁,諗住吾好咁複習,用一條Hdmi試下機,點知.....之後用番兩條,一直上電視,一落amp, ...

Thanks師兄,等我試下。:-)

littlesweet 發表於 2013-4-27 23:36

首先, 真係好多謝各ching的加分. {:6_242:}

今日收工, 又走去其他舖睇野及吹水及搭訕及問價及用手摸下人d野 (我好毛撩的{:1_262:}), 有位sales哥係都幾好傾, 佢話呢部9700睇碟聽歌都唔錯, 佢而家舖頭有兩款貨, 咁我問, 有咩唔同....?

佢話, 舊一批機, 有兩隻試機碟送, 但隻老錬派同亞柏加就要自己上行攞 {:8_366:}
而新一批機呢, 老錬派同亞柏就已經在盒內梱住, 但就冇左兩隻試機碟 {:8_391:}
佢話睇我喜歡要邊款包裝{:1_336:}..............................
咁我問佢, 部機有冇唔同先..........{:1_332:}
佢話.............. 是母的 {:8_395:}
咁我就同太太一路扮雙糧同巧累, 一路慢慢咁急步離開 {:1_333:}

其實有d舖, 隻老錬派已經派左上去舖, 雖然唔跟機入面, 但又唔屎特登去攞.
不過, 如果覺得新一批機搵陣d, bug小d, 手功好d, 出廠時間新d, 心理上快樂d, 咁買新包裝可能勞氣小d {:1_343:}

捉大家好運~ {:6_122:}

hoidik2002 發表於 2013-4-28 00:09

littlesweet 發表於 2013-4-27 23:36 static/image/common/back.gif
首先, 真係好多謝各ching的加分.

今日收工, 又走去其他舖睇野及吹水及搭訕及問價及用手摸下人d ...

我三隻碟都係晒盒內

littlesweet 發表於 2013-4-28 00:17

hoidik2002 發表於 2013-4-28 00:09 static/image/common/back.gif
我三隻碟都係晒盒內

咁ching您箱則邊有冇貼左張sticker, 關於曾送老錬派碟的? {:6_141:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 勇者毛具~ 9700 開盒試用感想

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。