samuel8892000 發表於 2013-7-30 17:37

david1503 發表於 2013-7-30 17:30 static/image/common/back.gif
QED我唔arm口味,請問taralab邊度買?sub仔線最高係咩型號和幾錢?thank you

有次我在友誠6楼見過, 3m好似2100元.

kvic 發表於 2013-7-30 23:43

kai25570 發表於 2013-7-29 22:14 static/image/common/back.gif
地庫有得買嗎?

去得地庫不如上CD倉。行得舒服,聽得SO夫,仲要有好多碟,個價錢好多同女人街一樣。

kvic 發表於 2013-7-30 23:48

@mikemike

Hidden SSID 係完全冇作用,吾會增加你個WIFI網絡的安全性。
開番佢,9700會用得好開心

@kclams
二手區。接近全新的9700誠讓也不錯

kai25570 發表於 2013-7-31 00:09

kvic 發表於 2013-7-30 23:43 static/image/common/back.gif
去得地庫不如上CD倉。行得舒服,聽得SO夫,仲要有好多碟,個價錢好多同女人街一樣。
...

{:6_193:}

kvic 發表於 2013-8-1 23:49

飛利浦有個App叫MyRemote, 功能包括
﹣做9700搖控 (經Wifi)
﹣9700做CAS, 可以揀歌
﹣可以由手機/板腦,stream歌/影片/相片去9700

可惜iPhone版UI做得吾係咁靚 (以Apple Remote作為標準比較:)

下載:
iphone/iPod Touch/iPad版: https://itunes.apple.com/gb/app/philips-myremote/id426883783?mt=8
Android 版: https://play.google.com/store/apps/details?id=philips.oneremote&hl=en

kenjilai916 發表於 2013-8-2 00:11

哈哈...我部9700...星期一到手....
沒想到尼度甘多9700用家

rubberhammer 發表於 2013-8-2 00:17

{:6_195:}
(Post76 Android 手機版送出)

kclams 發表於 2013-8-2 12:35

我星期四都買左, 開箱唔做喇, 已經有好多ching蓋都開埋
器材 BDP-9700, TX-NR5009, Synology NAS
今次黎分享下

BDP-9700
DLNA係唔support FLAC,5009都做到啦{:6_238:}
DLNA播MKV, TS檔, 好多都轉唔到audio channel同bulid in字幕
仲有係食唔到SRT字幕, 改埋filename都唔得
想用到的話, 唔該你插USB播, 或者用mkvmerge加工

本身我有TV同projector, 所以BDP要入左部AMP到先
咁樣令到唔可以HDMI1出畫面, HDMI2出聲
唔通真係要放棄TV, HDMI1 出projector, HDMI2插AMP?{:6_186:}
如果兩條都插曬入部AMP到, 真係唔識set (希望有ching指點下){:6_195:}
所以而家行緊HDMI1一條入AMP到, 不過都正常出到聲

畫面方面真係冇得頂{:6_212:}
之前用部普通BDP, 同埋電腦輸出, 兩部都輸9條街 ... 點解唔早D買呢 {:6_191:}

聽歌方面
1. 而家BDP讀USB FLAC, HDMI去AMP
2. Onkyo DLNA FLAC
我覺得兩者差唔多, 遲D換條RCA線再試下

新手一名

dpcs 發表於 2013-8-2 13:27

9700兩條hdmi入amp,
乜onkyo5009可以同時處理兩個hdmi訊號?
9700用RCA聽歌係好過hdmi,
但好似sacd只可用hdmi出聲。

kclams 發表於 2013-8-2 14:35

未有去開MK, 求其係街邊買條30蚊紅白線線, 會唔會好過HDMI出呀?
頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22
查看完整版本: Philips BDP 9700 用家分享 [V3.92 可以下載了]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。