itoy2008 發表於 2013-3-5 14:46

尾插IEC就一樣comment.

cth516 發表於 2013-3-5 14:50

ykluk 發表於 2013-3-5 14:25 static/image/common/back.gif
其實師享你係用美定英頭??

英式去美式拖板,諗住買Sine 30A,之後全美式

ykluk 發表於 2013-3-5 15:09

cth516 發表於 2013-3-5 14:50 static/image/common/back.gif

咁你用英式頭既話其實無咩選擇, 如果你用粗身線(2.6或者3200等等)都應該要用古河, 唔係手指都幾痛苦......{:8_369:}

你諗住用30A, 有filter既即係用喺AV上, 咁既話可以用古河白金英式頭比拖板先囉, 至於其他器材, 就要睇吓你想要咩效果嚟配, 不過之前幾位師享推介既都好好架喇~~!! {:8_389:}

itoy2008 發表於 2013-3-5 16:03

Ching 用係拖板,如英式頭,MS易入d.如美式,用銅既wattgate或Oyaide 得啦;如比$500一個頭,可試2013 ww gold+silver.尾插一樣comment.

plnl88 發表於 2013-3-5 18:08

cth516 發表於 2013-3-5 14:50 static/image/common/back.gif

師兄如果諗住用隻 sine 30A 黎做 AV filter,你睇睇下面條 link 先啦。
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=104994
sine D 電處唔上到 60A 都忘記佢啦。

其實 dirty side 線, 即未濾之前 個條電線唔使用咁靚線同頭尾,
因隻電處係後面先會做野。前面條線有 20A 量及用普通頭尾都可以了。
豪D 咪好似我同科學家咁,泊支鉑金屎落dirty side 線個邊羅。
除非你套電處係比 2CH 用的又另計。

如果你用得 2.6 250/呎,你不如去 18 樓買條紅腸。
紅腸有力之餘,亦比 2.6 有層次。比拖板亦無必要用條 3001 MKII/3200。

4千文買 30A 其實好騎呢。
講 filter,佢 2CH 又唔得,AV 連 PF30 都贏佢。
用佢隻 by-pass,咁不如直插牆。
唔夠頭呀,買 p s audio juice bar,wireworld matrix II 都無佢咁貴。

其實師兄會唔會用 D 600/呎 的線材呢?
唔會,咁,小弟的經驗話我知,用英式會好過美式。
唔信,黎我度,我即場表演一次你睇。

cth516 發表於 2013-3-5 21:52

多謝以上咁多位師兄意見,如果買美式拖板有咩好介紹?

plnl88 發表於 2013-3-5 22:12

cth516 發表於 2013-3-5 21:52 static/image/common/back.gif
多謝以上咁多位師兄意見,如果買美式拖板有咩好介紹?

無濾波的,定有濾波的?
畢直多少?

cth516 發表於 2013-3-5 22:22

plnl88 發表於 2013-3-5 22:12 static/image/common/back.gif
無濾波的,定有濾波的?
畢直多少?

有冇好似SINE 30A有bypass又有瀘波?Budget $5000

plnl88 發表於 2013-3-5 22:25

cth516 發表於 2013-3-5 22:22 static/image/common/back.gif
有冇好似SINE 30A有bypass又有瀘波?Budget $5000

其實你有無兩隻牆蘇?

cth516 發表於 2013-3-5 22:27

其實我用Tunami電源線,其實OYAIDE 拖板都好,可惜冇瀘波
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 請問邊有Oyaide EE/F-S 2.6賣?幾錢尺?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。