mantam121 發表於 2013-3-2 20:43

JAPAN53 發表於 2013-3-2 20:28 static/image/common/back.gif
AMP AUTO過一次

問一下係唔係90-180 不斷試就可以架?

應該由0"開始,自己坐係皇帝位,叫人去教個Phase制,直至你聽到最大同最清晰既低頻為止.

JAPAN53 發表於 2013-3-2 21:02

重有呢2個功能 唔知邊度有得CONFIG。。。

有無CHING知喔

corolladv 發表於 2013-3-2 23:46

so profressional la. {:8_372:}

JAPAN53 發表於 2013-3-3 14:43

有無ching可以教我

臭鼬鼠 發表於 2013-3-3 21:46

恭喜師兄有新玩具、個廳好骨子、大陽火真係幾正我都用緊

ManU 發表於 2013-3-4 01:01

JAPAN53 發表於 2013-3-2 21:02 static/image/common/back.gif
重有呢2個功能 唔知邊度有得CONFIG。。。

有無CHING知喔

打去毒氣室
揾Patrick哥問清楚啦

louis001 發表於 2013-3-4 01:22

JAPAN53 發表於 2013-3-3 14:43 static/image/common/back.gif
有無ching可以教我

試下將隻十仔面向右邊牆試下聲 唔駛咁快攪相位住
攪好的輸出同擺位先 {:6_182:} 以下係我以前係其它POST既分享希望幫到師兄

1 首先你要先SET 好所有喇叭音場 例 DB HZ 距離 先要處理好定位問題 (都係個句每個人地方大細 器材 不同 所以設定不能一概而論 要就自己既配套去反覆測試 搵出最好既定位 音壓)
2 要反覆測試每個方位既分別 能唔能夠搵到心中最理想既定位方為重要 (靚唔靚聲 中高頻出唔出呢的都係其次 最重要係先搵到個點同方向 個點唔係G點 呢樣留返俾十仔反 )
3 當所有前中後置定位滿意後 就可以SET 你隻十仔 先試音壓 音量 是否滿意 (因為我以前部係入門AMP 所以我SET 2-3db 其它音量交俾隻十仔做 lef set 100hz 因為我後置set 100hz)
4 搵到滿意音量後 就要開始搵佢既G點 要搵G點建議搵條好的岩自己既十仔同自己口味既線材俾自己

jason1969 發表於 2013-3-4 09:34

JAPAN53 發表於 2013-3-2 20:28 static/image/common/back.gif
低音只有右邊耳仔聽到。。。非常明顯。。。

剛剛試過 頻率71-80 SWBWOOFER SET 9 ...

樓主, 前面有冇位放十仔呀?{:8_365:}

JAPAN53 發表於 2013-3-4 11:21

jason1969 發表於 2013-3-4 09:34 static/image/common/back.gif
樓主, 前面有冇位放十仔呀?

我要換左個音響架...

重睇緊=.=

我想成套換=.=.....

jason1969 發表於 2013-3-4 11:24

JAPAN53 發表於 2013-3-4 11:21 static/image/common/back.gif
我要換左個音響架...

重睇緊=.=

快d換{:8_390:}
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: 終於到我喇!!!問題在Page:4 # 32

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。