louis001 發表於 2013-2-12 00:35

Come On Meet Av (coma)

今日有幸 得到coma師兄邀請到府上一聚 懷著興奮心情
準時到達 為免失禮 一早睇定雜誌了解師兄套傢伙{:6_229:}
雖然係睇左 但都實在唔及現場震撼 師兄絶對係一個電影迷
當中蝙蝠車 Iron man 阿凡達 鐵血戰士 公仔佈滿家中{:6_143:}
隻隻都非常靚仔 {:6_193:}跟住開場 先坐係張紅色梳化度
(聽講呢隻野會郁架喎 {:6_183:}又睇下你有幾麗害 {:6_238:} )
coma兄話 唔駛咁心急 睇下未開既效果先 先試功夫熊貓
都係例牌野 大炮逃獄 筷子挾包 木穚大戰{:6_188:}
一開畫 嘩{:6_121:}我整你個制 90" 真係唔係講笑
個畫面一開就係嚇一跳 景深非常之高 睇大跑同獄卒 銀色部分
非常鮮明 直頭見到好似反光一樣 心諗 邊有咁勁呀 聲效都係
值得一讚 定位非常準確 每一個部份由畫面到聲音傳到耳仔 定位效果非常之高
袛係略嫌低頻好似有一點OVER 袛係好少 係可以接受 睇完而家覺得好正
跟住師兄話 坐定 準備開車{:6_138:}然後開左Dbox 動感系統
你老版 係另一個世界黎 睇功夫熊貓 個效果加強左好多 但呢個唔係佢強項
睇黑夜之神 架蝙蝠電單車衝入商場個段 你直頭係感覺自己坐係架蝙蝠電單車上面{:6_124:}
Dbox 真係唔係浪得虛名{:6_125:} 然後師兄就話 呢的濕濕碎等我黎毒下你啦{:6_174:}
然後拎出 絶世毒碟中既毒碟 HD Demo Disc 中既芠利之書 U571 同另一套我唔記得名{:6_136:}
講一架飛機係空中爆炸 一路向下衝落去 係呢套系統真係發揮得淋漓盡致{:6_129:}
令你個人真係好似係架飛機入面向前衝向左右擺一樣 非常真實{:6_161:}
然後試3D部份 阿凡達畫面光暗顏色做得非常鮮明 袛係覺得大場面比較有的吃力同亂
睇得有的辛苦 {:6_202:}但當試復仇者聯盟後 就明白到新制作同舊制作既分別
呢隻碟有 Hulk 一句 I 呵威 亨住 (i always hunger {:6_176:} ) 一路剎落去 有幾大場面都好
畫面控制得非常之好 每一細節都可以睇得清清楚楚 好在有試3D 真係不枉此行{:6_182:}
coma 師兄套器材原音像真度真係非常之高 個性非常之高 JLF113 既低頻表現 天龍A1HDA 加105
既配撘 同埋做SETTING既師兄真係值得一讚 因為聲音易教 定位難求 我聽聲先聽定位 其它調音可再作慢慢處理
試最後個幾套戲時 低頻OVER情況收歛左好多 我同師兄都估計可能係run in問題 最後真係越試越正
如果唔係我要趕住走 真係好想再留係度聽下玩下 {:6_140:}
最後要同報左名唔得閒去既師兄你地講聲 你地真係走晒寶 一套咁好既器材你唔去試 你地真係...............{:6_123:}
你有冇去過海洋公園同迪士尼睇過動感影院 就係咁既感覺 多謝coma 師兄俾個愉快既年初二 有機會再拜訪師兄向師兄賜教
祝師兄新年快樂 系統越換越靚 {:6_182:}
加返呢段 試MI4 係好多地方試過包括自己屋企 風沙係外圍吹 但師兄呢度係係你身邊吹 真係唔講得笑{:6_126:}

joelcan 發表於 2013-2-12 00:42

真係羨慕coma兄屋企可以放套咁正AV設備!{:6_149:}
Louis兄亦不枉此行{:6_127:}

louis001 發表於 2013-2-12 00:52

joelcan 發表於 2013-2-12 00:42 static/image/common/back.gif
真係羨慕coma兄屋企可以放套咁正AV設備!
Louis兄亦不枉此行

唔係講笑師兄 真係一試難忘 去過唔同地方家訪 Q姐係剛 晶爺係柔 COMA師兄就係集各家所長
由其試MI4 係好多地方聽過風沙部份係係外圍 但係COMA 師兄度試你直頭感覺到的沙係你身邊吹{:6_145:}

joelcan 發表於 2013-2-12 01:01

louis001 發表於 2013-2-12 00:52 static/image/common/back.gif
唔係講笑師兄 真係一試難忘 去過唔同地方家訪 Q姐係剛 晶爺係柔 COMA師兄就係集各家所長
由其試MI4 係好 ...

可惜小弟莫財無地方,要達到coma ching境界,只得個恨字,只有自得其樂,平有平玩{:6_128:}

louis001 發表於 2013-2-12 01:08

joelcan 發表於 2013-2-12 01:01 static/image/common/back.gif
可惜小弟莫財無地方,要達到coma ching境界,只得個恨字,只有自得其樂,平有平玩...

我完全同意有好多野係要量力而為 最緊要係能力問題
因為係我地玩AV 千萬唔好俾AV玩{:6_182:}
袛要自己開心就得 大有大玩 細有細玩 不過
我真係好鬼鐘意去家訪聽下唔同既配撘 真係獲益良多{:6_127:}

joelcan 發表於 2013-2-12 01:15

louis001 發表於 2013-2-12 01:08 static/image/common/back.gif
因為係我地玩AV 千萬唔好俾AV玩
袛要自己 ...

家訪真係可以學到好多野{:6_143:}

tangcoma 發表於 2013-2-12 04:16

嗰套飛機叫Flight Of The Phoenix , 試機一流!{:6_193:} 多謝師兄賞面!同多謝你D新春禮物同利事!{:6_149:} 希望今日冇悶親師兄,我又唔係好識搞氣氛!{:6_123:}

louis001 發表於 2013-2-12 07:41

tangcoma 發表於 2013-2-12 04:16
嗰套飛機叫Flight Of The Phoenix , 試機一流! 多謝師兄賞面!同多謝你D新春禮物同利事!{:6_149 ...

師兄 睇AV大家盡在不言中啦 攪乜鬼氣氛 最緊要開心

keke323 發表於 2013-2-12 12:58

louis001 發表於 2013-2-12 01:08 static/image/common/back.gif
因為係我地玩AV 千萬唔好俾AV玩
袛要自己 ...

絕對認同 {:1_351:}

LCPD 發表於 2013-2-13 06:51

tangcoma 發表於 2013-2-12 04:16 static/image/common/back.gif
嗰套飛機叫Flight Of The Phoenix , 試機一流! 多謝師兄賞面!同多謝你D新春禮物同利事!{:6_149 ...

好期待呀!
原來就係呢套凰凰號,
成日揾唔到,請問邊度有得買呀?
頁: [1] 2
查看完整版本: Come On Meet Av (coma)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。