bobjai 發表於 2013-1-31 11:43

買KEF R700 + R200c

想問下各位,小弟個廳就長方形,如下圖,我打算買KEF的R700和R200C 放電視的位置,暫不考慮後置先,請問會不會OVER左? 轉R500會不會好一點呢

同埋有無邊隻AMP推介呢,BUDGET 大約7000-9000蚊,我自己就睇左ONKYO 717,請大家俾D意見呀...
我主要是電影40%/聽歌40-50%/打機10-20%

另外想問下KEF STORE買野係咪可以12個月分期架? 麻煩晒咁多位...

lawzelda 發表於 2013-1-31 11:48

717推700,推到但欠力
7~9000,最少都818,7500左右

bobjai 發表於 2013-1-31 11:52

lawzelda 發表於 2013-1-31 11:48 static/image/common/back.gif
717推700,推到但欠力水

師兄,咁有冇邊隻AMP 好D咁呢..因為我BUDGET ...再高級個D一係就貴得滯...一係就平個D唔夠力...

小仲 發表於 2013-1-31 11:52

R Series 都算係高階喇叭,717應該會有D吃力

既然師兄投資不少,唔爭在投資埋AMP

bobjai 發表於 2013-1-31 11:53

天龍3313 怎樣呢

bobjai 發表於 2013-1-31 11:56

小仲 發表於 2013-1-31 11:52 static/image/common/back.gif
R Series 都算係高階喇叭,717應該會有D吃力

既然師兄投資不少,唔爭在投資埋AMP ...

其實,我仲有一樣限制,因為個電視位度有個櫃仔,用來放D AMP/BD PLAYER/等等既野,個度有個高度限制,放AMP吾可以高過18CM..如果吾係會放吾落....

lawzelda 發表於 2013-1-31 11:57

500配安仔3010夠晒,九尺地方
我都係八乘八呎

小仲 發表於 2013-1-31 11:58

不如考慮818 + R500

應該夠師兄玩住先

中毒再深D先再諗{:6_235:}

bobjai 發表於 2013-1-31 12:00

818 都好似幾好..但高得滯...成19CM幾...如果咁樣,我地方其實吾太大,R500+717 可以嗎?

小仲 發表於 2013-1-31 12:01

bobjai 發表於 2013-1-31 11:56 static/image/common/back.gif
其實,我仲有一樣限制,因為個電視位度有個櫃仔,用來放D AMP/BD PLAYER/等等既野,個度有個高度限制,放 ...

咁難搞DD,老實講AMP越高級越有"份量"
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 買KEF R700 + R200c

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。