deviltbear 發表於 2013-1-31 13:28

lawzelda 發表於 2013-1-31 12:58
用Q100,幾好,同一系

咁即係Onkyo818+Q300+Q100+Q200C,咁十仔配Sunfire會唔會怪怪?請指教一下。

lawzelda 發表於 2013-1-31 13:30

deviltbear 發表於 2013-1-31 13:28 static/image/common/back.gif
咁即係Onkyo818+Q300+Q100+Q200C,咁十仔配Sunfire會唔會怪怪?請指教一下。

對,十仔獨立計,自己喜颧就得,

deviltbear 發表於 2013-1-31 13:43

lawzelda 發表於 2013-1-31 13:30
對,十仔獨立計,自己喜颧就得,

謝謝寶貴建議,依家只等批出Premit ^^

lawzelda 發表於 2013-1-31 13:46

deviltbear 發表於 2013-1-31 13:43 static/image/common/back.gif
謝謝寶貴建議,依家只等批出Premit ^^

祝有新玩具{:6_174:}

samsontatsuya 發表於 2013-1-31 14:00

bobjai 發表於 2013-1-31 13:18 static/image/common/back.gif
師兄,如果用ONKYO 818 推R500 怎樣呢?

另外馬仔D AMP怎樣? 有冇邊隻推介呢...事關好少接觸呢個牌子... ...

馬仔配 R-series 一定冇晒動態,好似開左 night mode咁。
仲有 5寸低音的 R的聲都係唔多出的,R500 OR R200C 都係。
要好聲起碼 R300 + R600C 。

小仲 發表於 2013-1-31 14:03

deviltbear 發表於 2013-1-31 12:56 static/image/common/back.gif
如長Cambridge Audio做後置得唔得?我個廳深12尺闊10尺,有無subwoofer可推介?Sunfire10"夾嗎? ...

安記八仔配Q300/200/100 1set 過

用緊,正{:8_403:}

小仲 發表於 2013-1-31 14:07

bobjai 發表於 2013-1-31 13:21 static/image/common/back.gif
只是AMP

3010? {:6_222:}

samsontatsuya 發表於 2013-1-31 14:09

bobjai 發表於 2013-1-31 13:18 static/image/common/back.gif
師兄,如果用ONKYO 818 推R500 怎樣呢?

另外馬仔D AMP怎樣? 有冇邊隻推介呢...事關好少接觸呢個牌子... ...

Yamaha 就建議 3020
ONKYO 就建議 3010或以上
你可以去 KEF STORE 試聽。

deviltbear 發表於 2013-1-31 14:44

小仲 發表於 2013-1-31 14:03
安記八仔配Q300/200/100 1set 過

用緊,正

請問用緊邊隻十仔?有邊隻可推介…我仲未選定十仔…

chhanthony 發表於 2013-1-31 15:08

我會將budget放多啲喺喇叭,
因為喇叭係守尾門,最後出嚟係咩聲咩取向就係靠佢,
到遲下先升級加級後或兩聲道合併,
加上喇叭嘅商品周期比AV AMP/Blu-ray/投影機耐。

just my 2 cents{:1_249:}

頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 買KEF R700 + R200c

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。