肥仔樂 發表於 2013-9-24 09:17

PCM 都唔全係player 解.如果都係用hdmi..要用rca 先係player 解..

samuel8892000 發表於 2013-9-24 10:15

dttmtong 發表於 2013-9-23 22:10 static/image/common/back.gif
我睇過說明書話有 7.1 multi-in bo

咁我咪要買 8 條 RCA cables? 買 d 普普通通都唔平 bo. ...

Sorry 記錯咗 是有7.1multi-in的 9700解碼遠勝你部Amp解碼. 7.1rca線值得投資.起碼有排唔洗換Amp.

肥仔樂 發表於 2013-9-24 10:49

samuel8892000 發表於 2013-9-24 10:15 static/image/common/back.gif
Sorry 記錯咗 是有7.1multi-in的 9700解碼遠勝你部Amp解碼. 7.1rca線值得投資.起碼有排唔洗換Amp. ...

呢樣唔同意..8條rca 4對...加1條for sub , 真係唔平

直接換部中價av amp 都差不多得..多好多野玩...

samuel8892000 發表於 2013-9-24 11:13

肥仔樂 發表於 2013-9-24 10:49 static/image/common/back.gif
呢樣唔同意..8條rca 4對...加1條for sub , 真係唔平

直接換部中價av amp 都差不多得..多好多野玩... ...

都可以咁講 師兄用緊82算是P記旗艦.起碼要上LX86 但部82放二手3K唔到.以現時86個價都要補8K過外.

肥仔樂 發表於 2013-9-24 11:16

4對1 mrca平平地都1k 一對... 都4k 啦...當然你可以話慳條hdmi

如果玩開p記..換86 d期抵到爆..新機..點都唔同d~

肥仔樂 發表於 2013-9-24 11:18

重有問題, 下次換機一定唔用禁多條rca...長線一定無so

dttmtong 發表於 2013-9-24 11:27

Thx so much for the ching who reply my questions.

I will not change AMP at this moment.

I plan to buy 4 pairs of Gotham 11001. The price is still acceptable or worth for my existing setup.

Besides, I may sell the Gotham cables easily without significant loss (I mean in actual amount)

dttmtong 發表於 2013-9-24 11:32

肥仔樂 發表於 2013-9-24 09:17 static/image/common/back.gif
PCM 都唔全係player 解.如果都係用hdmi..要用rca 先係player 解..

I am confused. Could you please elaborate more. Why "PCM 都唔全係player 解"

Actually, I tried to use HDMI to output the PCM signal before asking my questions. However, I noted that the sound effect is not as good as bitstreaming the signal to LX-82.

I set

1) Auto HDMI (Amp) out in 9700
2) Pure Direct mode in LX-82.

Sorry for asking so many questions. "New hand" in AV. Thx so much

肥仔樂 發表於 2013-9-24 11:34

gotham 呢類咪線.習中晒人聲.(如果無記錯)...用係AV SYSTEM ..睇戲唔好~

禁又係..線可以賣2手...不過比我就唔煩..用部LX82..解算..始終AMP無換..唔會好好多~

samuel8892000 發表於 2013-9-24 11:35

肥仔樂 發表於 2013-9-24 11:18 static/image/common/back.gif
重有問題, 下次換機一定唔用禁多條rca...長線一定無so

長線一定無so......這個當然. 呢期86真係好低玩.如果師兄有心換真要盡快.相信好快冇貨.
頁: 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 40
查看完整版本: 你仲會買Philips BDP-9700嗎?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。