shark.l 發表於 2013-1-16 11:33

If you only watch blu-ray, 103 is enough.

zardperry 發表於 2013-1-16 11:51

其實真係好睇你,如affort得起,一定105{:6_183:}

coolpan 發表於 2013-1-16 12:33

我之前都有同樣既煩惱, 但最後都係105, 因為你係同一個地點試103同105, 你會發現睇戲時聲音那部分分別比較大, 尤其係低頻, 105個低頻控制得好好, 好夠力, 我之前部BD機正正係呢PART唔得, 所以就唔諗唔多就入105, 返到屋企重溫返DBD時真係開心好多!

keke323 發表於 2013-1-16 12:51

如果 budget 夠當然直上 105 啦.....廢事買左 103 之後又心思思後悔 {:1_332:}
但如果要考慮經濟因數 , 又唔聽歌既就 103 {:9_423:}

tanglapyan 發表於 2013-1-16 13:06

105聽cd good

raymond430 發表於 2013-1-16 13:08

如果ching用投投或TV有50"或以上,又或ching銀彈充足,就105啦,否則103已經好ok!

samuel8892000 發表於 2013-1-16 18:02

CHING 其實唔洗煩 103和105在畫質不相伯仲. 用HDMI直入AV Amp解碼两部机同樣無分別.但用机內解碼105狂勝103 尤其CD部份.
如你只用BR看戲及由HDMI 直入AV Amp解碼 103絕對够用.

mantam121 發表於 2013-1-16 19:19

吾聽歌,我覺得吾需要以多一倍錢,買多10-20%畫質,買條好D既線可能都補番.{:6_183:}

76joe 發表於 2013-1-16 20:59

好感動。好多謝各位Ching 的咩細意見

kenmok 發表於 2013-1-17 00:40

你問得,當你afford到。105啦。
又唔係買菜,無得計俾多double有無多一倍份量...
Budget內買最好的,咁諗簡單啲。
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8
查看完整版本: 好頭痛!好頭痛。105 or 103? Help me

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。