76joe 發表於 2013-1-16 02:45

好頭痛!好頭痛。105 or 103? Help me

各位Ching ,

小第十分頭痛103 or 105? 我自己睇咗好多Ching 的報告,又自己去過睇過一次兩部機,但只睇了一陣而且是在兩間房睇,所以好難分別。
小弟只是睇戲,唔聽歌。其實在睇戲方面會否兩部機差好遠? 而這個差別值得用1陪的價錢買嗎?

希望各位高手及oppo 用家 比下意見小弟

Ps. 小弟現在用651 ,而從未用過oppo

Thanks x 10000000000

fullwell 發表於 2013-1-16 04:33

103 or second hand 95

jason1969 發表於 2013-1-16 07:21

樓主,如果可以嘅話直到105,我相信一分錢一分貨{:9_407:}

worldmark 發表於 2013-1-16 08:05

I vote 105.Go with 105 if you can afford

rlwk2009 發表於 2013-1-16 08:08

103 or second hand 95

keith688 發表於 2013-1-16 08:08

如果價錢唔係最重要因素直上1O5最好,1O5明顯好過1O3反正你依家有651换得梗要升級唔係用返651算!

blindfaith3by8 發表於 2013-1-16 08:10

我2部都冇玩過....但105貴103差吾多1個double...畫面好左...但聽歌更好..
樓主吾聽歌...感覺就好似俾個double...但畫面就feel吾到咁有大分別...

當然能力所合就買更好....但計c/p 我簡103

jeff113 發表於 2013-1-16 08:19

唔計錢,我要105,分析力強,畫面實,聲音厚,但103超值,所以我買了103,冇投訴!

komiya 發表於 2013-1-16 08:55

有651换得梗要升級唔係用返651算

jason1969 發表於 2013-1-16 09:03

樓主, 請睇103 & 105 評價強同強項{:6_229:}

http://www.avbuzz.com/audio-video/201212/oppo-105-re/0.htm
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 好頭痛!好頭痛。105 or 103? Help me

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。