qw3419 發表於 2012-11-20 00:46

有換,但對喇叭嘅設定吾覺有影響。

keke323 發表於 2012-11-20 09:59

louis001 發表於 2012-11-20 00:41 static/image/common/back.gif
乜都試下 每日都會用係電飯煲度煲下飯先 (可能夠火力真係會好味的) 然後會試下十仔 BDP 電視...

十仔我未試過.....但可以肯定既係插 bdp / amp 都一定有提升 {:6_238:}
ching 都係時候換 amp 喇 {:6_222:}

siuyuho 發表於 2012-11-20 10:23

未玩電之前, 係唔會知道"電" 對整個環境有幾咁重要,
玩左電之後, 就真係不得了喇....

MK9395 發表於 2012-11-20 10:25

去 future shop 睇下啦; 大把靚線, 大把選擇, 有平有貴, 吾一定要咩腸物腸. 我買過whathifi 推介既幾條, 效果都非常明顯. 重有比較小有既8 字頭.

louis001 發表於 2012-11-20 11:04

keke323 發表於 2012-11-20 09:59 static/image/common/back.gif
十仔我未試過.....但可以肯定既係插 bdp / amp 都一定有提升
ching 都係時候換 amp 喇 {:6_22 ...

AMP 一早plan 左出年換 你放心 我好有定力既 {:6_183:}
我成套系統由 上年五月 609 開始 可能到出年 都由佢結束 (最多加多個後級)
其間換左前中置 bdp 十仔 拖版 電源 線材 都係慢慢黎 一步一步咁玩(我的野多數都係因為壞同機緣巧合有人平價讓先換)
多睇 多聽 多比較 先知自己口味 (正如個個都話 mk sunfire 威力登好 但我最後選左psb 十仔 真係一聽就愛上{:6_140:})
錢搵得考辛 唔可以亂洗架
買得岩 幾年唔駛換 買唔岩 成日心思思想換 邊有無限金錢去滿足
都係個句 量力而為 {:6_211:}

louis001 發表於 2012-11-20 11:08

MK9395 發表於 2012-11-20 10:25 static/image/common/back.gif
去 future shop 睇下啦; 大把靚線, 大把選擇, 有平有貴, 吾一定要咩腸物腸. 我買過whathifi 推介既幾條, 效 ...

其實師兄聽過紅腸未呢 {:6_141:}

MK9395 發表於 2012-11-20 12:01

louis001 發表於 2012-11-20 11:08 static/image/common/back.gif
其實師兄聽過紅腸未呢

同條supra 比較過; 無咩分別. 同merlin 比, {:1_333:}

louis001 發表於 2012-11-20 12:10

MK9395 發表於 2012-11-20 12:01 static/image/common/back.gif
同條supra 比較過; 無咩分別. 同merlin 比,

哦 咁條supra 同merlin 咩價錢 有時間都去試下先得 唔該師兄 {:6_182:}

sam12345 發表於 2012-11-20 12:24

有換。其實都係調聲既方法之一。
P.S唔換唔安樂{:1_253:}

MK9395 發表於 2012-11-20 12:36

louis001 發表於 2012-11-20 12:10 static/image/common/back.gif
哦 咁條supra 同merlin 咩價錢 有時間都去試下先得 唔該師兄

http://www.futureshop.co.uk/mainspower-merlin-mains-c-100_393.html?osCsid=28ahobcruaqjviqsej4mi74lj6
merlin 一手貴過紅腸;搵二手. supra main & speaker cable N年前裝修同朋友夾份向廠方成綑買, 各2綑. 灘分後約百幾蚊/呎. 用剩果D連電飯煲, 熱水壺都換埋; 煲水快D, {:1_253:}
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: 請問大家有冇幫AVamp換電源線

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。