louis001 發表於 2012-11-19 22:11

playboy 發表於 2012-11-19 22:04 static/image/common/back.gif
但我公司個死牛同事話冇分別“咪一樣有電到”唔換

咁佢咪永遠都唔知乜野叫享受同分別囉 {:6_188:}
即係佢食魚翅同粉絲都係一樣囉{:6_211:}

chuwing 發表於 2012-11-19 22:18

playboy 發表於 2012-11-19 22:04 static/image/common/back.gif
但我公司個死牛同事話冇分別“咪一樣有電到”唔換

開頭用條AET俾5009;有日貪得意換Naim power line即刻生猛晒;多了好多微弱音;正體細膩左畫面都Sharp好多!後尾換條IsoTek重正!

小仲 發表於 2012-11-19 22:19

louis001 發表於 2012-11-19 22:11 static/image/common/back.gif
咁佢咪永遠都唔知乜野叫享受同分別囉
即係佢食魚翅同粉絲都係一樣囉...

絕對同意!{:6_181:}

playboy 發表於 2012-11-19 22:20

louis001 發表於 2012-11-19 22:11 static/image/common/back.gif
咁佢咪永遠都唔知乜野叫享受同分別囉
即係佢食魚翅同粉絲都係一樣囉...

但電話一出新佢就即刻換同埋會解釋埋有咩分別{:9_434:}

playboy 發表於 2012-11-19 22:20

chuwing 發表於 2012-11-19 22:18 static/image/common/back.gif
開頭用條AET俾5009;有日貪得意換Naim power line即刻生猛晒;多了好多微弱音;正體細膩左畫面都Sharp好 ...

幾錢先{:9_418:}

louis001 發表於 2012-11-19 22:37

其實想試下味既平平地整條Sommer 4mm 玩下 107/M 邊度買要請教下的師兄 想安全的就整條紅腸 250/呎 呢條聽聞放係好多地方都得除左2 CH plnl88師兄有以下評價
電視:英式+鉑金屎 暫時只有 WW silver electra 贏到佢。
AV AMP:暫時好評超過九成。只有黑毛話佢有D嘈。
BDP:好奇,無用家話佢衰,可能少人用佢插 BDP。
SUB 仔:八吋用家話唔見提升。十吋個D話好似換左隻勁十仔咁。
電處/拖板:它的本位,30a 線,夠氣夠力有突。
2 CH: 勸你咪制。好壞參半。只合聽 Rock,快野。

playboy 發表於 2012-11-19 22:40

louis001 發表於 2012-11-19 22:37 static/image/common/back.gif
其實想試下味既平平地整條Sommer 4mm 玩下 107/M 邊度買要請教下的師兄 想安全的就整條紅腸 250/呎 呢條聽 ...

請問咁av amp 用幾錢左右{:9_434:}

louis001 發表於 2012-11-19 22:52

playboy 發表於 2012-11-19 22:40 static/image/common/back.gif
請問咁av amp 用幾錢左右

最理想係約器材10-15%左右就可以 未試過唔讚成用太多成本去買 (因為你自己都係半信半疑)
可以先扒下文睇下其他師兄線材分享先 然後搵到自己心中既想要既聲音先出手 切忌人講乜好就買乜
因為係AV世界 沒有最好 袛有更好 {:6_182:}

playboy 發表於 2012-11-19 22:56

louis001 發表於 2012-11-19 22:52 static/image/common/back.gif
最理想係約器材10-15%左右就可以 未試過唔讚成用太多成本去買 (因為你自己都係半信半疑)
可以先扒下文睇 ...

我要力{:9_407:}

chuwing 發表於 2012-11-19 22:57

playboy 發表於 2012-11-19 22:20 static/image/common/back.gif
幾錢先

$3k....一條蛇毛{:6_188:}
其實睇我簽名就知道我是IsoTek迷!
開頭我都唔知道換線有咁大影響;老實講AET; 302 & 305都有幾條但一路表現都唔係太突出;
直到年頭套Naim換了power line後立即靚聲晒;跟住貪心買多條諗住再正D!
點知道係靚左不過響;後尾頂唔順老闆又成日炸形;就係果時張條power line開始俾部5009用;
機緣下試了IsoTek又好夾套Naim(賣晒兩條naim PL); 開頭得兩條IsoTek俾套Naim;每次諗住買多條俾5009用;買番泥俾套Naim試下先啦(之前套Naim要用5組供電)點知道次次都好聲左;就係咁衣家有一條大蛇4條蛇毛!
結論電線對音響/AV同樣重要;不過要夾機先有效果!
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 請問大家有冇幫AVamp換電源線

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。