poetrypoon 發表於 2012-11-8 22:10

plnl88 發表於 2012-11-8 22:05 static/image/common/back.gif
2 皮
1 皮都買到 isotek aquarius 喇。
再用 1 皮 去 R33 收隻二手 p s audio power plant pr ...

咁一皮野即係解決到問題啦...又學到野...

不過 amp 落 isotek aquarius 係唔係真係唔腳軟嫁..

poetrypoon 發表於 2012-11-8 22:12

我見有隔離牛班正想係唔係要整翻隻...

plnl88 發表於 2012-11-8 22:16

poetrypoon 發表於 2012-11-8 22:12 static/image/common/back.gif
我見有隔離牛班正想係唔係要整翻隻...

我又想學整。
邊度有得學呀?{:6_162:}

plnl88 發表於 2012-11-8 22:17

poetrypoon 發表於 2012-11-8 22:10 static/image/common/back.gif
咁一皮野即係解決到問題啦...又學到野...

不過 amp 落 isotek aquarius 係唔係真係唔腳軟嫁.. ...

isotek aquarius 係唔會腳軟的。

poetrypoon 發表於 2012-11-8 22:18

plnl88 發表於 2012-11-8 22:16 static/image/common/back.gif
我又想學整。
邊度有得學呀?

hifi 肥花 .. 佢地年年都有隔離牛班.

devillee123 發表於 2012-11-8 22:26

poetrypoon 發表於 2012-11-8 22:00 static/image/common/back.gif
1-2皮啦...唔好玩咁大丫...

快D買啦!ching 等你 report呀!{:6_193:}

rt80 發表於 2012-11-8 22:34

一皮野買隻牛/拖板玩av{:6_121:}
會唔會有點妹仔大過主人婆{:6_123:}
雖然唔知師兄指的噪是什麼
估計會否是器材配搭問題?
好的電源可以發揮好器材表現
但絕無起死回生之用
假設真的是本身電源質素有問題
一皮野budget,會不會搞獨立電來得更有效果呢{:6_177:}

plnl88 發表於 2012-11-8 22:42

rt80 發表於 2012-11-8 22:34 static/image/common/back.gif
一皮野買隻牛/拖板玩av
會唔會有點妹仔大過主人婆
雖然唔知師兄指的噪是什麼

獨立電 只能比到足夠電力及減少自己家中其它電器所發出的噪音污染。
但 比唔到好質素的電,穩壓,對付唔到 common line noise, RFI, EMI.
所以錄音室除左獨立電之外,更用上好多種不同功效的電源處理如:
EI choke/CAP noise filter, power regenerator. balanced isolation transformer。

rt80 發表於 2012-11-8 22:50

plnl88 發表於 2012-11-8 22:42 static/image/common/back.gif
獨立電 只能比足夠電力及減少自己家中其它電器的噪音污染。
但 比唔到好質素的電,穩壓,對付唔到 common ...

對,但應先從源頭入手
因不知樓主的影音電質素,有沒有駁其他電器
先搞好獨立電排除其他干擾
再有問題時另謀解決方法會否比較實際{:6_141:}

plnl88 發表於 2012-11-8 23:00

rt80 發表於 2012-11-8 22:50 static/image/common/back.gif
對,但應先從源頭入手
因不知樓主的影音電質素,有沒有駁其他電器
先搞好獨立電排除其他干擾

搞獨立電要過老細個關,否則又要等大裝修。{:6_123:}
無偷運隻電處入境咁易呢。{:6_138:}
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 其實多唔多人用隔離牛

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。