plnl88 發表於 2012-11-8 21:28

poetrypoon 發表於 2012-11-8 21:24 static/image/common/back.gif
平野..正訂左隻 Belkin PureAV ..

PF30? 40? 50? 60?

poetrypoon 發表於 2012-11-8 21:31

plnl88 發表於 2012-11-8 21:28 static/image/common/back.gif
PF30? 40? 50? 60?

只係 8 仔 ... 但最想知大家點做... 用乜 filter ..? 定隔壁牛..?

csum123 發表於 2012-11-8 21:40

poetrypoon 發表於 2012-11-8 21:08 static/image/common/back.gif
小弟用 av amp 電源好苦惱. av amp 落 filter 又變聲又腳軟. 唔用又好噪. 正想係唔係應該用隔離牛. ...

一般來說個电源唔會衰得咁利害. 除非你真係周圍有好大NOISE....

你睇真D係咪真係個电源問題? 個电視圖像如何? 係咁好多NOISE見到 !一話個係AVM 未較好 ! 有冇GROUND LOOP !

poetrypoon 發表於 2012-11-8 21:42

csum123 發表於 2012-11-8 21:40 static/image/common/back.gif
一般來說個电源唔會衰得咁利害. 除非你真係周圍有好大NOISE....

你睇真D係咪真係個电源問題? 個电視圖 ...

電視正常亞...只係部 av amp 好噪....

plnl88 發表於 2012-11-8 21:42

poetrypoon 發表於 2012-11-8 21:31 static/image/common/back.gif
只係 8 仔 ... 但最想知大家點做... 用乜 filter ..? 定隔壁牛..?

isolator 其實唔多算 filter,佢濾少少架乍。
AMP 又唔好插隔離牛,因瞬變唔夠快。扯起電上黎唔夠爽。
你有畢直就搵下用 EI choke filter 的 isotek aquarius,isol8 minisub axis 啦。

csum123 發表於 2012-11-8 21:48

poetrypoon 發表於 2012-11-8 21:42 static/image/common/back.gif
電視正常亞...只係部 av amp 好噪....

如果個电視D色水重係清純. 咁試吓用個AVM的EQUILIZER 調低D高頻. 試吓又冇害的.

咪一個好的隔離牛/POWER REGENRATOR 都好貴...

poetrypoon 發表於 2012-11-8 21:52

咁就苦惱..我重唸..一定有師兄有平方法...

plnl88 發表於 2012-11-8 21:57

poetrypoon 發表於 2012-11-8 21:52 static/image/common/back.gif
咁就苦惱..我重唸..一定有師兄有平方法...

師兄個畢直係?

poetrypoon 發表於 2012-11-8 22:00

plnl88 發表於 2012-11-8 21:57 static/image/common/back.gif
師兄個畢直係?

1-2皮啦...唔好玩咁大丫...

plnl88 發表於 2012-11-8 22:05

poetrypoon 發表於 2012-11-8 22:00 static/image/common/back.gif
1-2皮啦...唔好玩咁大丫...

2 皮 {:6_200:}
1 皮都買到 isotek aquarius 喇。
再用 1 皮 去 R33 收隻二手 p s audio power plant premier。
正哂!{:6_128:}
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 其實多唔多人用隔離牛

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。