KING 發表於 2013-2-21 16:19

wantf1 發表於 2013-2-21 16:17 static/image/common/back.gif
king sir, 你傻得對(國語), 我睇佢野U52嚟緊嫁啦,

絕對應同呀!佢一路換一路買,一定要買到批"稀世奇珍"佢先至心息呀!

SkyGeo 發表於 2013-2-21 16:46

KING 發表於 2013-2-21 16:17 static/image/common/back.gif
都話左你係玩黎玩去換黎換去,都祇係面果浸呀啦!

各位師兄,

見你地買胆買得咁開心,我最近又入佐套6L6GC膽,早前Jadis 大師推介Russian tubes, 令我對蘇聯膽有點信心。呢套蘇聯膽是冷凍過和比原先Tung-sol 美國6L6GC膽大支!

整體感覺幾好,中頻更有質感和肉地!{:6_177:}

wantf1 發表於 2013-2-21 16:57

SkyGeo 發表於 2013-2-21 16:46 static/image/common/back.gif
各位師兄,

見你地買胆買得咁開心,我最近又入佐套6L6GC膽,早前Jadis 大師推介Russian tubes, 令我對蘇 ...

係邊度買,幾銀呀CHING

ADA 發表於 2013-2-21 17:06

wantf1 發表於 2013-2-21 16:57 static/image/common/back.gif

師兄你部合併機只有高壓一組(410Vx2), 這類350V膽唔啱你用. {:1_260:}

SkyGeo 發表於 2013-2-21 17:06

wantf1 發表於 2013-2-21 16:57 static/image/common/back.gif

e俾必翻泥!

我現在都冇係實體店買膽!{:6_174:}

SkyGeo 發表於 2013-2-21 17:18

ADA 發表於 2013-2-21 17:06 static/image/common/back.gif
師兄你部合併機只有高壓一組(410Vx2), 這類350V膽唔啱你用.

ADA 大師,過年係屋企煲部後級,其實主要係煲裡面的Tango 牛,一日開八九粒鐘,發覺漸漸開聲,冇之前緊緊地 d 聲,高音清透佐,人聲細緻佐,弱音聽多佐。{:6_176:}

不過低音始終未好似先前用 KT88 潛得咁低,唔之係因為電壓調校細佐?膽的問題?定係隻牛仲要煲?{:6_141:}

wantf1 發表於 2013-2-21 17:23

ADA 發表於 2013-2-21 17:06 static/image/common/back.gif
師兄你部合併機只有高壓一組(410Vx2), 這類350V膽唔啱你用.

明白CHING

KING 發表於 2013-2-21 17:30

SkyGeo 發表於 2013-2-21 16:46 static/image/common/back.gif
各位師兄,

見你地買胆買得咁開心,我最近又入佐套6L6GC膽,早前Jadis 大師推介Russian tubes, 令我對蘇 ...

CRYO膽,據聞係分析力加強左個喎,唔知係唔係咁既呢?
所以一定要配合得宜,否則會仲衰聲左喎!

SkyGeo 發表於 2013-2-21 17:37

KING 發表於 2013-2-21 17:30 static/image/common/back.gif
CRYO膽,據聞係分析力加強左個喎,唔知係唔係咁既呢?
所以一定要配合得宜,否則會仲衰聲左喎! ...

係呀,我都覺得分析力好佐,而我同時換入對 Mullard 12AU7 膽,人聲保持厚潤。玩膽真係要配合才出最佳效果。

KING 發表於 2013-2-21 17:42

SkyGeo 發表於 2013-2-21 17:37 static/image/common/back.gif
係呀,我都覺得分析力好佐,而我同時換入對 Mullard 12AU7 膽,人聲保持厚潤。玩膽真係要配合才出最佳效 ...

所以一定要夾機夾膽先至會好聲!{:6_184:}
頁: 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 [75] 76 77 78 79 80 81 82 83 84
查看完整版本: 晒晒你的膽物品

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。