plnl88 發表於 2012-11-7 13:27

pata 發表於 2012-11-7 10:07 static/image/common/back.gif
俾你搞到我都想買番粒俾部50VT30H.....
請問係咪用25MM + 13A 就可以? 唔該晒!!...

請問係咪用25MM + 13A 就可以? 唔該晒!! <--- YES.

plnl88 發表於 2012-11-7 13:40

hog99yo 發表於 2012-11-7 01:38 static/image/common/back.gif
請問咩係美式和英式,一次過升畫,音汁,我都想,可否教下小弟,有相仔睇下嗎?小仲兄和水晶兄和其他大師兄 ...

香港家居的合法板腳三腳插蘇頭就是英式插蘇頭。
係香港買到的所有電器一定要用呢種英式插蘇頭才是合法。
英式插蘇頭內裏有一支 25mm 13a fuse。
我地就是用 IP2 fuse 換入英式插蘇頭內。
師兄睇睇呢條 LINK
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=97435&page=1

ctszkei 發表於 2012-11-7 14:03

VT30個插蘇頭寫住10A我用13A fuse 有冇問題??

小仲 發表於 2012-11-7 14:53

pata 發表於 2012-11-7 10:07 static/image/common/back.gif
俾你搞到我都想買番粒俾部50VT30H.....
請問係咪用25MM + 13A 就可以? 唔該晒!!...

快d買啦{:6_175:}

hog99yo 發表於 2012-11-7 15:37

plnl88 發表於 2012-11-7 13:40 static/image/common/back.gif
香港家居的合法板腳三腳插蘇頭就是英式插蘇頭。
係香港買到的所有電器一定要用呢種英式插蘇頭才是合法。
...

只是換電視的就可以嗎?還有其他地方嗎,如果之後換oppo 要換嗎?可用幾耐粒丸?幾$,去邊到買會平和穩妥。謝謝你

plnl88 發表於 2012-11-7 17:59

hog99yo 發表於 2012-11-7 15:37 static/image/common/back.gif
只是換電視的就可以嗎?還有其他地方嗎,如果之後換oppo 要換嗎?可用幾耐粒丸?幾$,去邊到買會平和穩妥 ...

只是換電視的就可以嗎?<--- 可以。

還有其他地方嗎,如果之後換oppo 要換嗎?<--- 電視還電視。如果師兄想 oppo 出到更靚的畫面同聲音,當然 oppo 的插蘇頭內都要泊一支 hi fi fuse 如 ip2 的 fuse。

可用幾耐粒丸?<---- fuse 係無使用期限的。它會一真工作到你搞到佢燒鬼左為止。

幾$,去邊到買會平和穩妥 ...<--- SSP 永盛 同 MK 秋記的賣價是 820-980,睇你牙力有幾好。

plnl88 發表於 2012-11-7 18:03

ctszkei 發表於 2012-11-7 14:03 static/image/common/back.gif
VT30個插蘇頭寫住10A我用13A fuse 有冇問題??

小弟有隻 PAN 記 LCDTV 個蘇頭都係用 10a fuses。
我幫佢換左支 IP2 13a 銠落去。用左兩年,暫時未有事發生。{:6_176:}

ilavbnm 發表於 2012-11-7 18:21

keke323 發表於 2012-11-6 21:21 static/image/common/back.gif
小仲兄...我早幾個星期已經入左條紅腸了再+粒 ip2
今日再加多條 4003 +ip2白金   ...

又紅腸又屎...仲要整多條4仔+兩粒白金屎...都話你係有錢佬扮窮人啦...{:6_199:}

keke323 發表於 2012-11-7 18:35

ilavbnm 發表於 2012-11-7 18:21 static/image/common/back.gif
又紅腸又屎...仲要整多條4仔+兩粒白金屎...都話你係有錢佬扮窮人啦......

就係整左呢堆野咪窮囉 {:6_126:}

galleryng 發表於 2012-11-7 19:59

plnl88 發表於 2012-11-7 17:59 static/image/common/back.gif
只是換電視的就可以嗎?

其實啲屎咁正同價格差距咁大,點解冇搞團購嘅{:9_419:}
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9
查看完整版本: 睇下你有幾利害

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。