blindfaith3by8 發表於 2012-10-23 18:19

$3000 budget =.= 要blu-ray + 5.1 ...可以有咩choice

frd 想玩5.1 ....想買blu-ray.......可以有咩choice....??@@

Pioneer HTP-071 $2690
+
blu-ray ?

geo23 發表於 2012-10-23 18:25

呢個budget 係買呢類5.1,叫做play到有聲有畫面。我以前用過,得個嘈字

如果唔係為買而買,我會建議佢買個bluray player 睇住先,而家電視機d speaker 都okay....好過為買而買,賣返出去時無人要

blindfaith3by8 發表於 2012-10-23 18:33

geo23 發表於 2012-10-23 18:25 static/image/common/back.gif
呢個budget 係買呢類5.1,叫做play到有聲有畫面。我以前用過,得個嘈字

如果唔係為買而買,我會建議佢買個 ...

佢就係冇budget..但佢電視機d speaker 好差...
佢電視機用海信 ltd42t29hk
佢boss吾俾一下用咁多買....如果買$6xx既bd player.... =.=仲有$2k++ 可以...how??

keke323 發表於 2012-10-23 18:40

ching 點解唔考慮直接買 5.1 + blu-ray套裝機 {:6_141:}

blindfaith3by8 發表於 2012-10-23 18:43

keke323 發表於 2012-10-23 18:40 static/image/common/back.gif
ching 點解唔考慮直接買 5.1 + blu-ray套裝機

都ok ar...但有咩choice????

kv10 發表於 2012-10-23 18:44

建議 Pioneer 套裝機 {:6_193:}

keke323 發表於 2012-10-23 19:05

blindfaith3by8 發表於 2012-10-23 18:43 static/image/common/back.gif
都ok ar...但有咩choice????

我自己親耳聽過 pioneer HTZ-222BD vs LG BH7220B 呢兩款
開頭係因為我有個 fd 想買套裝機.....佢 budget正正係 3k以內
開頭我當然推介佢大牌子 pioneer HTZ-222BD 啦 {:1_253:}
我地都有試聽......感覺良好唔錯......價錢大約都係 $ 25XX 左右
但後來我個 FD 話佢間唔中都會睇下大陸A碟 {:1_336:}
之後個 sales 哥哥就話 咁不如 試下部 LG BH7220B 啦.....($ 3K)
開頭覺得LG 套裝機 {:1_260:} ........
但點知當個 sales哥哥開聲比我地試果陣......
真係估你唔到....聲音有點震撼...低頻強勁 {:1_328:}
所以我個人推介呢 2部套裝機.......
唔介意泡菜機既 LG BH7220B 係一個唔錯既選擇....{:1_258:}
如果想穩陣起建既就 pioneer HTZ-222BD {:1_351:}

blindfaith3by8 發表於 2012-10-23 19:53

keke323 發表於 2012-10-23 19:05 static/image/common/back.gif
我自己親耳聽過 pioneer HTZ-222BD vs LG BH7220B 呢兩款
開頭係因為我有個 fd 想買套裝機.....佢 budget ...

but can he still use those speaker when watching tv?

keke323 發表於 2012-10-23 20:22

blindfaith3by8 發表於 2012-10-23 19:53 static/image/common/back.gif
but can he still use those speaker when watching tv?

點解唔得....PIONEER HTZ-222BD 有 HDMI 輸入 x 2 / 輸出 x 1,Composite Video 輸出 x 1,光纖數位輸入 x 2,音訊輸入 x 1,USB x 2 (前置),LAN x 1
LG BH7220B 有 USB, Audio In, 光纖輸入 , HDMI 輸出 {:6_210:}

blindfaith3by8 發表於 2012-10-23 20:58

keke323 發表於 2012-10-23 20:22 static/image/common/back.gif
點解唔得....PIONEER HTZ-222BD 有 HDMI 輸入 x 2 / 輸出 x 1,Composite Video 輸出 x 1,光纖數位輸入...

thx ching :D
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: $3000 budget =.= 要blu-ray + 5.1 ...可以有咩choice

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。