keke323 發表於 2012-10-22 00:31

Vader 發表於 2012-10-22 00:29 static/image/common/back.gif
先峰插JPS覺唔覺有啲嘈?

可能我比較木耳掛.....{:1_332:}

plnl88 發表於 2012-10-22 00:33

Vader 發表於 2012-10-22 00:28 static/image/common/back.gif
咁你仲玩JPS?
快啲平放啦!

JPS 用係 TV, MTV X2, PF30MOD, ISOL8, 隔離牛, PPP, 十仔度。
遲D拎條五呎去做超冷凍兼避孕化,睇睇會變成點。

Vader 發表於 2012-10-22 00:40

plnl88 發表於 2012-10-22 00:33 static/image/common/back.gif
JPS 用係 TV, MTV X2, PF30, ISOL8, 隔離牛, PPP, 十仔度。
遲D拎條五呎去做超冷凍兼避孕化,睇睇會變成 ...

搵到人雪咩?

plnl88 發表於 2012-10-22 00:52

Vader 發表於 2012-10-22 00:40 static/image/common/back.gif
搵到人雪咩?

garyhsh 師兄識人。
重要係 -237。
佢比過條雪左的美式JPS我試,A/B 比較我個D JPS。
我將我D英式換返條 普通 Bassmann 屎落去,
加隻正確相位的英轉美插。
兩條一齊插住隻隔離牛,轉流插 MTV3200S ->500a。
播同一個 MTF3200S 錄低的 TS FILE。
畫:大家差不多。
聲:雪左個條 JPS 音場係明顯闊D的。

Vader 發表於 2012-10-22 01:04

plnl88 發表於 2012-10-22 00:52 static/image/common/back.gif
garyhsh 師兄識人。
重要係 -237。
佢比過條雪左的美式JPS我試,A/B 比較我個D JPS。

點收費?

plnl88 發表於 2012-10-22 01:08

Vader 發表於 2012-10-22 01:04 static/image/common/back.gif
點收費?

PMed {:6_146:}

terencebest 發表於 2012-10-23 08:31

plnl88 發表於 2012-10-21 00:12 static/image/common/back.gif
nep-4003 啦咁。
你有 76 card 可買到 90/呎。
5呎 都只係 450。用極普通的頭尾 70-80。

師兄,你講到4003性價比咁高,睇嚟我都要整返條俾我部oppo93用吓先!師兄以上所講嘅價錢同折扣,喺邊間舖頭買呢?另外想問問條4003比原裝嗰條電源線喺聲同畫方面係唔係都提升唔少?
另外,我剛買咗個濾波拖板,發覺電視畫面係乾淨咗,但感覺清晰度好似低咗,顏色亦淺咗…會唔會係關個濾波拖板電源線事?如果真係條線出事,咁師兄有咩電源線推介俾個拖板用呢?

plnl88 發表於 2012-10-23 12:25

terencebest 發表於 2012-10-23 08:31 static/image/common/back.gif
師兄,你講到4003性價比咁高,睇嚟我都要整返條俾我部oppo93用吓先!師兄以上所講嘅價錢同折扣,喺邊間舖 ...

Q: 師兄,你講到4003性價比咁高,睇嚟我都要整返條俾我部oppo93用吓先!師兄以上所講嘅價錢同折扣,喺邊間舖頭買呢?
A: 得兆萬十八樓有得賣乍。

Q: 另外想問問條4003比原裝嗰條電源線喺聲同畫方面係唔係都提升唔少?
A: 當然比原裝嗰條電源線喺聲同畫方面有提升。提升幾多度度唔同。總之有顯著效果啦。想推到條線盡就用埋鍍銠頭尾,IP2 尾啦。

Q: 另外,我剛買咗個濾波拖板,發覺電視畫面係乾淨咗,但感覺清晰度好似低咗,顏色亦淺咗…會唔會係關個濾波拖板電源線事?如果真係條線出事,咁師兄有咩電源線推介俾個拖板用呢?
A: 關拖板事多。乜拖板黎?

agnes_b 發表於 2012-10-23 13:17

314AgII同4003我都作長時間比較過
314Ag我比55分畫光咗細緻度多了5-10%,聲薄咗散咗些少
4003我比65分光咗色實過古河,但黑位層次一般,聲同樣薄咗些,但好過古河,低頻位弱點現。畫表現與302差不多,但平一半抵玩。
如比多些少可揀305畫不及4003光,但整體層次好立体感強,光暗位交代細緻,唔會只係光咗,色包滿實凈,聲無薄到低頻實淨有力,我比80分。
如再上可試ww的occ銀

plnl88 發表於 2012-10-23 13:25

agnes_b 發表於 2012-10-23 13:17 static/image/common/back.gif
314AgII同4003我都作長時間比較過
314Ag我比55分畫光咗細緻度多了5-10%,聲薄咗散咗些少
4003我比65分光咗 ...

師兄,非常詳細的分享!正!{:6_193:}
確實畫: 4003 赢 302 少少,同 305 比就各有所長。
但,比到成 250/呎,小弟就會揀 JPS In-Wall了 (小弟都有比較過 JPS 同 305)。

頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11
查看完整版本: OPPO藍光機電源線推介

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。