201at 發表於 2012-10-12 17:35

終於買了,很開心(sony 55 hx-950)

7/2012小弟將會新居入伙,正想買部新3d電視,係呢到聽d師兄講上大6買平好多,雖然保養麻煩(如有事,多數HK整),諗過度過,都係北上新州,初初睇眼花瞭亂,實在太多,到第二次上去,都係聽d師兄講買番d架仔機,所以專睇sony 或 panasonic(自己都比較鐘意),p記巴士馬好好,但老虎話驚部機太熱喎,噤即係得番sony啦。

8/2012 新居已入伙,係showroom睇55吋850已被深深吸引,奈何老虎話太貴(大6都要萬五、六人仔),又打消左念頭,到月尾同老虎再北上,都睇好左價錢(55吋 750,九千三人仔),同國美sales傾好曬價錢,臨比錢落訂條pk又話要加番多400,無能源補貼喎,又話有之後又無,乜乜物物,火都黎9埋,唔7買,落到樓下老虎話算啦買啦,心唸都唔係心頭好,最多咪睇番部舊機26吋o哩fee亞。

9/2012 整個月悶悶不樂,老虎話不如再上去睇下啦,我話ok,但聽d師兄講,黃金週會大減價,而小弟都有留意keep住國美、soling網上的價錢,到月尾850真係跌到1萬2千幾人仔,老虎又開綠燈,我的心情直頭係變返番去初戀無限touch呀!

7/10/2012 下午同老虎北上,黃金週尾聲,上到去果然有驚喜(第2間國美),黃金週55吋850送埋2.1底座包2鏡(之前問底座係大6唔送的),1萬2千2人仔,心唸比初初抵到爛啦,為港紙萬五蚊,係格價網扣埋3000蚊超市coupon都要二萬四千幾港元,雖然MIJ同MIC,不同對我呢d初哥都無乜問題啦!同老虎相量不如問埋soling,睇下仲有無驚喜,d sales話記住返黎呀,夜d可能仲有野送喎,臨走時見到部新出的950,聽d師兄講9系列係直下式又係旗艦級,光源同黑位都係e之班,小弟同老虎都讚晝面比850好似更靚(雖然唔係好識),不過初哥不懂欣賞,口痕問sales黃金週賣幾錢,佢話萬九人仔包2鏡,我還口話虫虫賣1萬8千5咋喎,個經理話做唔到,當我們轉身離去時,個經理又話打電話問下又ok喎,我話轉頭先啦,950香港都未出,但大6剛剛發售,老虎会唔比買,都無考慮過的。

過到去soling,問850幾錢,sales話折左最平要萬三人仔,仲要無底座但送3鏡,話己經最平,計過都係貴,之後我們都走啦,返去國美,我又口痕問部950黃金週做幾錢呀?個答案竟然係..........................18000人仔包2鏡,心唸咪仲平過虫虫,禁我食住上問仲有得平呀?個sales話最多送多1幅鏡同掛牆架(hdmi 1.4線已包),老虎突然問我係咪好抵,我話hk遲d出都可能要3萬幾、4萬港紙,老虎話如果我之後慳d使就ok啦!吓!今日雖然係我地11週年註冊的日子,唔通真係禁lucky,同sales講買多幅鏡平d ok嗎?佢又話平多5條比我喎(即300人仔),話曬都係頂級又新出,計番港紙二萬三有找,個心十五十六,到左人生交叉点,心頭好定旗艦呢?如是者................................哈哈哈,買邊部都要留下10張毛主席,夜晚番到hk打比個friend問識唔識中港車司机,之後打比司機話收我6舊人仔到九龍(出面要7至8舊架)...............今日真係唔識形容小弟的心情^^

10/10/2012 同老虎下午3點上到去(笑住上),sales哥哥已在放好部机等我,慢慢地試好機(我帯左隻3d復仇者聨盟試机,老虎同我都o曬咀),比埋錢,司機哥哥又上埋soling等我,sales哥哥pack好就一齊搭lift落停車場,之前我無問係乜野車,原來係豐田alphard喎,又大又舒服,2位sales哥哥幫手托上車,仲好禮貌講多謝,小弟都好開心禁比左每人兩條,如是者皇岡過関,5點半返到屋企慢慢set,等到星期6送埋套5.1家庭影音就大功告成了^^

後記: 真係好多謝explorerhk師兄之前的post同昨日的回覆,無言感激,篇文雖然好長,但這是小弟比心機打左好耐,到呢刻我全家人望住部950都好開心,可否支持下小弟,不喜勿插。謝謝各位師兄!

siuyuho 發表於 2012-10-12 17:41

"變返番去初戀無限touch呀".....haha, 真係好鐘意你呢句

恭喜ching 得賞所願~~~{:6_195:}

billymud 發表於 2012-10-12 17:43

一個字 ---- 正 !

mantam121 發表於 2012-10-12 17:51

{:6_193:}{:6_195:}{:6_196:}{:6_195:}

gikifk 發表於 2012-10-12 17:55

應該要加分喇.........................{:6_195:}

jason1969 發表於 2012-10-12 17:58

正 !{:6_195:}

bpihk 發表於 2012-10-12 18:00

{:6_196:}{:6_195:}

manKi 發表於 2012-10-12 18:11

搞掂晒...正 {:6_210:} 新玩具 {:6_195:}

krisad 發表於 2012-10-12 18:15

正啊 hx950

dd88 發表於 2012-10-12 18:30

cong,I want to buy 55HX950 two weeks ago,but my boss don't approve,so I just buy55HX920.in hk
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 終於買了,很開心(sony 55 hx-950)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。