plnl88 發表於 2013-2-12 00:21

rorolexex 發表於 2013-2-12 00:01 static/image/common/back.gif
先多謝水晶兄指教,我諗我已經中左屎毒鳥,所以心想只有鉑屎方能解毒,今日去左秋記拍左粒。 ...

師兄識唔識搵方向?
支鉑金泊左落 30A?
試下泊落 TV 先啦。

rorolexex 發表於 2013-2-12 00:38

plnl88 發表於 2013-2-12 00:21 static/image/common/back.gif
師兄識唔識搵方向?
支鉑金泊左落 30A?
試下泊落 TV 先啦。

因為部爛鬼sony HX920 係國產貨{:6_123:} ,得兩腳插頭,所以唯有泊左落30A 個蘇頭度.....啱啱試左聴一兩首歌,發覺音場比以前濶左,同前左(埋身)左好多,畫面對比度高左,咁反應方向係咪正確呀?

plnl88 發表於 2013-2-12 01:20

rorolexex 發表於 2013-2-12 00:38 static/image/common/back.gif
因為部爛鬼sony HX920 係國產貨 ,得兩腳插頭,所以唯有泊左落30A 個蘇頭度.....啱啱試左聴一兩首 ...

因為部爛鬼sony HX920 係國產貨 ,得兩腳插頭 <--- 比我就一係換左條線佢,一係換鬼左個頭佢。
電視始終係英式好過美式。
師兄要將支鉑金反轉方向泊多一次。再聽聽D聲,以音場較闊個一次為最佳。

chrisw 發表於 2013-2-12 18:28

rorolexex 發表於 2013-2-12 00:01 static/image/common/back.gif
先多謝水晶兄指教,我諗我已經中左屎毒鳥,所以心想只有鉑屎方能解毒,今日去左秋記拍左粒。 ...

師兄,秋記紅日開嗎?我聽日都想去入粒屎

plnl88 發表於 2013-2-12 18:33

chrisw 發表於 2013-2-12 18:28 static/image/common/back.gif

秋記紅日唔開的。

alpinweissM 發表於 2013-2-12 23:03

chrisw 發表於 2013-2-12 18:28 static/image/common/back.gif

又一位師兄中屎毒 {:6_174:}

leojai 發表於 2013-2-12 23:21

試左支鈀.
電視畫面光左,仲見到電視畫面有景深.
放係AMP度,聲牆深和闊左.真係估不到的效果.

plnl88 發表於 2013-2-12 23:24

leojai 發表於 2013-2-12 23:21 static/image/common/back.gif
試左支鈀.
放係AMP度,聲牆深和闊左.真係估不到的效果. ...

鉑金先係王者。{:6_146:}

r@y 發表於 2013-2-12 23:56

leojai 發表於 2013-2-12 23:21 static/image/common/back.gif
試左支鈀.
放係AMP度,聲牆深和闊左.真係估不到的效果. ...

鉑金放落Amp度,之前唔覺嘅音效都出番曬,
後置D聲更加埋身!
中置人聲更加出{:9_407:}

leojai 發表於 2013-2-13 13:46

尼班魔鬼.....
我仲有部投投,果部先放粒好野{:1_339:}部普通37”電視機用普通野算。
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13
查看完整版本: IP2 fuse

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。