傑` 發表於 2012-8-26 15:08

用MK SB12既~C兄救命~HELP!!!!

我隻SB12唔知點解無啦啦無哂聲

因為套野尋晚SET好左就放左係到.岩岩打算開黎聽下..發覺有D電流聲..我發現好似係關D HDMI事..

跟住我就重新SET,岩岩SETSET下就係咁

無訊號 - 紅燈
有訊號 - 綠燈
入緊訊號 - 綠燈閃
開SUB時有達一聲

唔知點解依家無哂聲..D燈就正常...{:6_191:}

mantam121 發表於 2012-8-26 15:23

電流聲你試下拔開電視條天線,我都試過,睇番師兄講該係ground loop問題。
十仔有燈應該吾關十仔事,你check下條十仔線有無插錯AMP果面,再係amp開個t
est tone 聴下有無聲先

cth516 發表於 2012-8-26 15:24

回復 1# 傑`

SB-12 110V?

cth516 發表於 2012-8-26 15:28

我仲以為你部SB-12燒咗FUSE, 但原來唔關事.

mantam121 發表於 2012-8-26 15:30

回復 3# cth516

我之前教左佢轉番,師兄吾係未轉下{:6_200:}

cth516 發表於 2012-8-26 15:36

回復 5# mantam121

如果有電到應該唔關事, 但轉咗220, 就一定會換2A FUSE, 如果唔係就......{:6_192:}

傑` 發表於 2012-8-26 15:36

回復cth516

我之前教左佢轉番,師兄吾係未轉下
mantam121 發表於 2012-8-26 15:30 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

已轉230,尋晚裝完無問題,岩岩整過d線先出事

傑` 發表於 2012-8-26 15:37

回復mantam121

如果有電到應該唔關事, 但轉咗220, 就一定會換2A FUSE, 如果唔係就...... ...
cth516 發表於 2012-8-26 15:36 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

轉左iso 2a

傑` 發表於 2012-8-26 15:39

電流聲你試下拔開電視條天線,我都試過,睇番師兄講該係ground loop問題。
十仔有燈應該吾關十仔事,你check ...
mantam121 發表於 2012-8-26 15:23 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

無插錯,因為尋晚都係咁插

cth516 發表於 2012-8-26 15:43

CHING, 你部係水貨, 仲係USA運過嚟, 會唔會俾人呃? 運部壞嘢俾你?
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 用MK SB12既~C兄救命~HELP!!!!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。