chanherry 發表於 2012-6-25 19:12

回復chanherry

Ching,咁攪笑比鄰居報警!係唔係D人眼紅你D毒物! ...
psming 發表於 2012-6-25 16:47 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

唔係呀…係有人投訴噪音囉…唔係第一次喇…但係加裝左隔音後己經無試過鳥…尋晚又唔係爆機又無睇波…好無癮架嘛!!
另外頭先講漏左一個偉大既分唇!!!mic audit而家連您插喇叭反相左都可以detect到!會出感嘆號話您邊條聲道錯phase!!
即紅/黑線掉轉左…我以前都未試過咁所以應該係新加的鳥!
仲有就係因為我之前既三叔D7000因為想退燒述連埋部三叔3DBD已賣了…咁而家再次onfire嘛…咪走左去入部sonyS790睇過囉…
因見有師兄話都值得嘛…但係我就覺得仲衰過S765鳥!只係3D先焗住挨呢下擺了!畫質我真係睇唔出有改進,
3D效果就要等我得閒拉條hdmi落電腦芒睇下先知…39寸國產海信快門3D…應該睇得出好壞既{:6_155:}

cello13814 發表於 2012-6-26 00:33

來也冲冲,去也冲冲,樓主果然利害{:6_193:}

chanherry 發表於 2012-6-26 01:04

回復 22# cello13814

我諗我明您講緊咩…但並無此意…頂多係來也哂哂…去也哂哂擺了{:6_197:} 奈何哂盡都只係入門乞兒級!見笑見笑…
{:6_162:} {:6_162:} {:6_162:} {:6_162:} {:6_162:} {:6_162:} {:6_162:} {:6_162:} ...
{:6_158:} 開玩笑only,如有得罪唔好見怪....
    但話時話唔知有無師亨同我一樣入左海信3D led?我覺得料子就仲有進步空間…但性價比就肯定贏哂三叔,索您…呢D龍頭囉
因為原來真係oem panel架喎…不過sales話oem三叔…但我部腦張geforce話我聽係oem日立he他池囉!…都係快門眼鏡…
39吋都唔過5支…三叔40ES6100差唔多一開二咁滯…我又唔係燒壞腦…想買隻mon電腦用咋嘛本來想郁部二首32EX720都成
四千到汶啦…咪膽粗粗整部試下囉…其實得架喎…甚至好過LG我覺得…唔知有無意見呢??

cello13814 發表於 2012-6-26 02:43

回復cello13814

我諗我明您講緊咩…但並無此意…頂多係來也哂哂…去也哂哂擺了 奈何哂盡 ...
chanherry 發表於 2012-6-26 01:04 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

7007/3313都算乞兒級{:6_223:}
其實7007 係比3313高一級,價錢比3313平真古怪
我睇中左海信部55",國美做緊特價賣$12190,但仍未過"國産機"呢個心理關口{:6_136:}

chanherry 發表於 2012-6-26 06:14

7007/3313都算乞兒級
其實7007 係比3313高一級,價錢比3313平真古怪
我睇中左海信部55", ...
cello13814 發表於 2012-6-26 02:43 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

中國人唔打中國人,何況已經2012鳥,小弟覺得要放眼世界,將我地那些年即既觀念delete左去!首先madeinjapan唔代表唔會壞更已經唔再係興香D囉!3個月前我放部7005國產版都有7.5K,見到有人都放緊,但就懶驚貴什麼全日本製造,九千五不議價喎,果陣全新都未洗九K!呢D咪發燒友囉!燒壞腦嘛!人地行保一年變兩年,已經派哂定心丸,欄本唔會有質量問題,只會令造價更大眾化!呢D咪我國既優勢,神九都上左太空了,中國已經係世界最強國,所以仲心中有鬼怕國產item只會搵自己笨!而家近水樓台,有得平入靚玩具,難為D鬼佬完全無受惠美國賣緊3313一樣係千一蚊老美元!。
而你睇中既海信55"俾個貼士您高登商場二樓扶手電梯果便一上就有間專賣海信,肯定平過你見過既價錢,照樣行貨保用五年的!

cello13814 發表於 2012-6-26 08:28

中國人唔打中國人,何況已經2012鳥,小弟覺得要放眼世界,將我地那些年即既觀念delete左去!首先mad ...
chanherry 發表於 2012-6-26 06:14 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

有印象,呢個周末去睇下先,唔該晒{:6_195:}

hypnos 發表於 2012-6-26 09:46

樓主, 你覺得7007 聽歌不及7005~!?
因為我都試過7005~效果已經幾滿意
不過感覺有新買新~

chanherry 發表於 2012-6-26 14:29

樓主, 你覺得7007 聽歌不及7005~!?
因為我都試過7005~效果已經幾滿意
不過感覺有新買新~ ...
hypnos 發表於 2012-6-26 09:46 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

點解我會話7007唔夠7005,係因為之前我7005,4311都有過{:6_203:} 傷心往事,由他隨風去吧http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=104613,所以發現7005原來係一部cut左11.2既4311!唔止係用同一firmware,晶片,power管都應該一樣,只差在無左對橫牛所以輕得出奇!而7007雖然係從7005為藍本開發,但我番黎set好聽黎聽去,總之就係唔同左!唔關新既A_DSX事,聽direct更直頭係乏力!3313都係一樣!所以先會話7005好D!
而你話有新買新,我唔識答你因為馬仔無發表話有得upgrade,但天龍有!追番到3808a,4308a,3310,4310都肯定有package upgrade A_DSX,因US已經做緊,所以如果7005都有得up,我會選擇要番7005!面且圓窗有藍光添!7007無囉{:6_200:}

modi 發表於 2012-9-2 11:07

3313的而且確前面門是有些問題

拆開後發現金屬部份關門後還有1mm的空隙,根本就磁石都攝不到。

modi 發表於 2012-9-2 11:09

只有輕微震動及風吹都會打開蓋,這真是不可以接受!{:1_250:}
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: SR7007vsAVR3313ci...本來我已退燒…為左要做老襯

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。