chanherry 發表於 2012-6-23 21:24

一旦中毒, 無葯可解
沒有最毒, 只有更毒。
ricky0324 發表於 2012-6-23 13:10 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄講得啱!其實我已經開始生出一個邪惡既念頭{:6_183:} 老友同我講原來連馬仔MM8003都在這東莞產房出世,
仲俾到一個發夢聽到都會笑醒既價錢{:6_212:} 雖然而家係SR7007,配MM8003都唔算原套西裝,但可以玩到我認為
係最好既玩法,all channels 用preout拉到後級再同本身既spk輸出做cross交叉bi_amp,即A+同B-,A-同B+咁bi-amp
所有ch!{:6_193:} 呵呵,肯定堅到福街!!!

chanherry 發表於 2012-6-24 23:10

師兄講得啱!其實我已經開始生出一個邪惡既念頭 老友同我講原來連馬仔MM8003都在這東莞產房 ...
chanherry 發表於 2012-6-23 21:24 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

有相睇…

chanherry 發表於 2012-6-25 01:22

有相睇…
chanherry 發表於 2012-6-24 23:10 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

用番G1影方便好多…質素都唔比大機差呢…科技一日千里…
好似呢兩部7007/3313,重量已經比以前既瘦了幾圈…3313只重10Kg多D
7007高身D都係重多2Kg…D大鐵牛,power管應該已變成curcuit board,chips,電容之類了
但聲底都已經接近從前既重型旗艦…係人聲柔潤做唔番像SC07direct192/24…{:6_162:}
唔好見怪小弟只係玩AVmutli ch.,我知道石機膽機出既暖聲底先係正道…但未接觸過所以比較唔到

補多兩張清晰D既先……
合蓋狀態
開蓋狀態
而家係用緊3隻十仔!!!!從兩個preout出…有得簡單finetune但始終同也媽下無得比…

nellwill 發表於 2012-6-25 01:45

利害!好毒{:1_330:}

chanherry 發表於 2012-6-25 04:07

利害!好毒
nellwill 發表於 2012-6-25 01:45 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

仲有…說明書已經變成咁……

lowb_chung 發表於 2012-6-25 08:56

{:6_122:}{:6_139:}

HD308 發表於 2012-6-25 12:58

毒到無嘢講{:1_253:}

chanherry 發表於 2012-6-25 15:30

{:6_162:} {:6_199:}
有無搞錯…尋晚回完帖後咪繼續ps3高達囉…已經滾滾地係咁俾人屈機…
點知四點幾五點唔夠…聽到一聲小路寶…DODO跟住就有人拍門!
我心諗唔係下話…已經4隻角有吸音…成度門上哂金字塔…天花裝埋擴散板!
最緊要我只係-40db打下機咋…
跟住全部照劇本咁演囉…身份証…唔好意思…唔打喇唔該呀蛇!。
其實自從做左隔音補強後都未發生過呢D事…谷鬼氣又唔知邊個單位老套
所以而家咪-20db@GirlGenerationJapanTour囉!!發洩下囉要{:6_235:}
其實想話今次呢部毒物其實出自同一生產線…經過幾日黎既測試…有幾樣係
兩件都有既讚位…分享下
1:新既A-DSX係個全能全自動兼能附加在其他decode既音場…'校正'
   掛我諗應該叫做,做一次mic audit就得…可以+prologicIIX,IIZ height,neo6
   同dtsHD/ddTRUEHD…好好!定位定向都準好多…
   係搵唔到點開姐…原來要在remote按實music,cinema,game...就會OSD
   成個表俾您選…以前都無禁實個掣先出到既分唇…搵左好耐!
2:估唔到佢呢次畫面做得幾好…可以在HDMI輸出畫面同時俾色差分量一齊輸出…
   我覺得有用呀!因為我部投投只係sonyVW12,無HDMI囉…以前都無得用amp出
   而家得喇!同埋個video enhancer好堅下!最大可開到12度…7~8度已經明顯
   睇到黑位sharp好多而無乜雜訊@1080p24hZ
3:mutliEQ比以前EQXT32容易校…起碼校時會知道自己想要咩…因為係立即調整
   唔洗按左OK先更改囉!1key shortcut多左一個到4個…仲可以係一串指令…
   可以方便好多…但要你攪到頭都大埋一次去preset!

最後…我又賴左自己野…因為一山不能藏二苦…同埋唔敢俾我件野發現…
必須走咁件先…而我係天生係denon既人!死後咪係…鬼囉{:6_238:}
試完7007後便原價+500向33放走左…位師兄仲多謝前多謝後咁{:6_190:}
以為好喇唔洗蝕車馬啦呢次…但係我真係估唔到…天龍會咁刻薄親生仔…
3313定位最多低7007半格…但係質量差過馬仔幾多下…底盤同份肉都係一樣
..........

chanherry 發表於 2012-6-25 15:46

有無搞錯…尋晚回完帖後咪繼續ps3高達囉…已經滾滾地係咁俾人屈機…
點知四點幾五點 ...
chanherry 發表於 2012-6-25 15:30 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

......7007全水晶鍍銀喇叭大插…全聲畫鍍金RCA…有散熱風扇…呢D~
3313全無…最離X普係居然cut左mutli ch IN,有無師兄知3312有無preIN??
加哂呢D種種因素…仲要係3313定價起碼貴馬仔500人仔!咁叫呃fans定係食個
朵呢?咁食法唔洗幾耐就要改名叫M&D唔係D&M囉!!
最小我已經想換番SR7007+MM8003{:6_181:} 咁既一套老西毒素應可接近A1!
除飛俾我入到POA3012ci…不過好難只在老美開賣…已打過電話去那邊D店…機價就
平左好多USD$800已得但運費要成三舊老美幣呢!真係佢老美……
所以應該會同這3313話再見了…請師兄們幫手低調低調好讓我在33搵到有完人囉^^

{:6_162:} 是次包膠都已七七八八…有咩重大更生再作報道

psming 發表於 2012-6-25 16:47

回復 18# chanherry

Ching,咁攪笑比鄰居報警!係唔係D人眼紅你D毒物!{:6_178:}
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: SR7007vsAVR3313ci...本來我已退燒…為左要做老襯

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。