Alman 發表於 2012-5-31 06:05

見到你的情況,慶幸我當初沒幫趁Apollo. 改而向 Sound Approach 買 Silver Electra. 已在另一post過相, 全新,無問題。向Sound Approach 訂線時, credit card 過不了verification, 電郵查詢,很快回覆因系統tightened security. 調整後叫我再試,ok。跟住致電給我確定本人認購, 寄出郵包,整個過程有電郵交代,有tracking no. Good service.

至於Apollo, 早前有近半價Wireworld 最高檔 Golden Electra 賣 (它說因線身顏色錯體之固, 非原裝頭)。好快比人買左。加上C Hing 的遭遇, 使我對此store 存疑。有時上網訂貨真是撞彩。

你用 ww 線的聲音怎樣?

davidwutk 發表於 2012-5-31 10:11

見到你的情況,慶幸我當初沒幫趁Apollo. 改而向 Sound Approach 買 Silver Electra. 已在另一post過相, 全 ...
Alman 發表於 2012-5-31 06:05 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Thanks Ching.{:6_162:}
我睇你個post,然後上左呢間野,價錢差不多,於是訂兩條,運送方式係UPS worldwide expedited.應該快過USPS.
既然阿波羅都唔在乎我d蝦毛,甘我都係退貨罷{:6_160:}
我呢條係Aurora 5, 擺係HTPC 代替條Viablue X25.換上後,低頻明顯有力,好似做完成日野食完飯甘,精神番哂,.
所以,如果阿波羅唔係甘企硬,我都唔想等一來一回既時間,
插左就唔捨得抆.

davidwutk 發表於 2012-5-31 10:21

很舊
jjjjjn 發表於 2012-5-31 01:46 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
最弊係佢眼中呢條係brand new.可能兩家既角度唔同罷{:6_181:} .如果另一間OK,我以後都係無謂傷神同哂時間{:6_165:}

Dave 發表於 2012-5-31 13:09

我都係阿婆羅訂左條 Wireworld Sliver electra..7天未到貨。。收到後再驗下貨先。。
請問樓主個packaging 精吾精神呢?

davidwutk 發表於 2012-5-31 14:02

我都係阿婆羅訂左條 Wireworld Sliver electra..7天未到貨。。收到後再驗下貨先。。
請問樓主個packaging...
Dave 發表於 2012-5-31 13:09 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
Ching如果有tracking no.可以查到係邊,我果單就係USPS.
個packing無問題,係蘇頭有D殘舊,所以乜有呢單野.
不過,我買果條係入門級,所以,可能係"因價就貨",係甘卦.衣家,係第二間訂過,收到貨再同大家report.

davidwutk 發表於 2012-5-31 14:08

回復 13# minimoai
佢話會透過過paypal退番俾我.thx.

coody 發表於 2012-6-1 00:45

我同阿婆羅訂過4次,第一次訂條1>2 OASIS 6 SUBWOOFER 2M線,果時唔識問佢囉拆,比原價,但佢話無2M,免補錢比3M我,但等佐20日先收到.第二次我識得問佢唔要包裝比拆,同佢訂1條2M ChromaHDMI 和1條0.3M Chroma HDMI.但0.3M佢話免補錢比Silver starlight 5.2比我約等10日先收到,但因0.3M收到才發覺太短,再出信問佢有無1M Silver starlight,回覆己無新貨,但有條用過約港币$820連運費比我.仲送多條APOLLO AV Lightning 比我叫我幫佢試比意見,今次最快約7日收到,最近今次,星期六晚先同佢訂條Electra,佢話有條錯包裝-$300 is for the regular Electra.   The Silver Electra 2M is $525 with shipping and is better than the Electra, but not worth the price difference unless you have a very high end system and want every last bit of performance.   I do have both cables in stock.

I do have a 2M Electra that is the wrong jacket color (looks like the discontinued Gold Electra).   The writing on the jacket say Electra.   This was manufacturing mistake bought directly from Wireworld.I can sell that to your for $225 with shipping to help save you money.   It is still covered by the Wireworld limited lifetime warranty.
每次只買一樣野,但來回都好多封信,我覺得佢地真係幾好服務.係用過會同我講平比我.

davidwutk 發表於 2012-6-1 05:54

但有條用過約港币$820連運費比我.
coody 發表於 2012-6-1 00:45 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

可能我D係生客,唔識拿更好既offer, 所以有禁既奇遇. Ching 多口問句,如果系你收到條線,你會點做呢?
定系你會覺得條線無問題呢?
吾好誤會,我個post最 想知條線收吾收貨

coody 發表於 2012-6-1 17:13

回復 28# davidwutk

如果係我比佐錢買全新貨,但條線又好似唔係全新 ,條氣係唔順既啦!如果係香港就話走去嘈者,但而家要寄返過去會費時失事,講真,如果條線無其他問題我就會照用。

davidwutk 發表於 2012-6-1 18:05

回復 29# coody

Thx ching.
我係俾左新線錢,同埋無問佢拿discount.不過,佢就堅持要我退回,噤我唯有無奈接受.線是好線,但keep得唔好,佢又唔認,要我寄番俾佢.我可以點呢?唔寄,變左係我無中生有,誣蔑人地.寄左,真係好似ching話齋"廢時失事",損失由係自己.{:6_147:}
其實,我係阿波羅係第二次訂線,之前係usb,果次無事.
訂線前都聽到唔少Ching係度訂,應該都有口碑,所以都試下囉.甘o岩呢件事發生係我身上,我覺得可能100單中有99單都係好頭好尾,唯一一單即我果單係奇怪jei.
今日寄番俾佢啦.希望大家當係一個case參考啦,同埋證明我唔係老眼昏花,因為多數Ching都覺得個蘇頭唔似新簇簇!{:6_128:}
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 一次阿波羅網購經歷-Wireworld Power Cord

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。