ipnelson 發表於 2012-1-1 21:44

花園街9樓一肚氣

上星期上去x宙影音諗住睇下啲兩聲道後級,點知問A牌子後級,話呢部無貨,要訂,唔肯講價錢,問我要唔要?
我問幾錢,佢好唔耐煩睇價錢,報價後,我話要諗下,就立即唔理我。
再問B牌子後級做幾錢,佢居然同我講:「咪貼咗價錢牌囉。」叫我自己睇,我轉身走,佢話睇啱買咪傾下價錢囉,wth
有人會係度買嘢?定係佢呢間垃圾做批發?有無師兄有呢間嘢不快經驗,分享下,不吐不快!

rockerlam 發表於 2012-1-1 21:54

同呢類影音店交手會發覺,佢地既作風係根本唔鐘意你問價格價,最鐘意就係個句,你睇o岩係買先傾價錢,作為消費者我都好討厭咁冇透明度既方式,所以都係去口啤服務好既鋪頭買。

ez1 發表於 2012-1-1 22:03

回復 1# ipnelson

I never go Fa Yuen St., bad experienced.

ipnelson 發表於 2012-1-1 22:04

回復 2# rockerlam

樓下4樓hi fi舖完全唔同,職員耐心同我分析唔同牌子取向同埋立刻報價,雖然最後因為無機試聽,未買機,但係日後我買機都會搵番佢,樓上個位哥哥可以幫劉華買旅發局廣告,反面個part!

guly 發表於 2012-1-1 22:10

買嘢要受氣,no way!!

alexistai 發表於 2012-1-1 22:16

Agree, no way to buy from this kind of shops.

My experience with Broadway was very good!

ipnelson 發表於 2012-1-1 22:33

直係唔知佢哋點解可以生存到今時今日!

chakat 發表於 2012-1-1 22:36

回復 4# ipnelson

我都有幫四樓買過野!都OK服務態度。。。

perrybeckham 發表於 2012-1-1 22:44

多謝Ching 分享,好討厭這種手法,以前聽過每一個入黎既都係潛在既客人,何況宜家互聯網禁發達{:6_142:}

ipnelson 發表於 2012-1-1 23:13

回復 9# perrybeckham

呢間嘢入咗去好似俾佢出氣咁,我入去想買嘢,唔係叫佢送俾我!
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 花園街9樓一肚氣

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。