設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[網絡寬頻] 諗緊linksys e4200定asus n56

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

依家係用緊tp-link 1043nd, 因為買左部media player諗住響nas攞片來播, 但播bd iso時有窒既情況, 跟住諗係咪1043nd既lan to lan唔夠快...

而版主ming用e4200, 又ok喎, 所以就有呢個換router既念頭....

但又見asus n56既lan to lan仲勁過e4200, 所以依家就響度諗緊....

linksys e4200好定asus n56好呢? 想趁電腦節, 睇下有無得平d~~
BenQ W1200
Toshiba 32"TV
Yamaha RX-A3040
Heco Victa 500&CTR 100
Boston Acoustics PV350
Denon 2500
Toshiba E1
Dune H1
PS3
MTV 7000D

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我就推介e4200
因為n56u 我都用過 已經賣左 因為會斷線 我用pccw500mb
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

lan to lan 大家唔會差太遠姐....你係咪用cat6線??
e4200強在wifi, 如果唔須要wifi特強既....
e3000都得啦!!
當然...我會選linksys啦, 底板就會買華碩,
始終唔係佢強項!!

鉑金玩家

我就推介e4200
因為n56u 我都用過 已經賣左 因為會斷線 我用pccw500mb
ming 發表於 2011-8-12 16:43

果然厲害!!!!! 原來你已經用過哂兩隻, 咁就真係唔使諗了!!!
BenQ W1200
Denon 2500
Toshiba E1
Dune H1
PS3
MTV 7000D

鉑金玩家

lan to lan 大家唔會差太遠姐....你係咪用cat6線??
e4200強在wifi, 如果唔須要wifi特強既....
e3000都得啦! ...
RiceR9 發表於 2011-8-12 16:45

我依家唔係用cat6線呀, 不過我會換呢!!

我個wifi就唔使特強既, 反而諗緊, 我用緊bb100既, 尋晚問hkbn, 若果up上bb1000, 大約幾多錢, 佢到依家都未覆我, 若果補幾十蚊, 我可能會up上1000m呢! 所以e4200應該o岩1000m多d掛~~
BenQ W1200
Denon 2500
Toshiba E1
Dune H1
PS3
MTV 7000D

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

1000mb 暫時無一隻家用router有咁快

如果唔需要wifi 亦可試 draytek 2130 呢隻我都有 慢e4200少少 但好穩定

重要配合 lan card和lan線 電腦既config 先可以發揮到極點
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

鉑金玩家

1000mb 暫時無一隻家用router有咁快

如果唔需要wifi 亦可試 draytek 2130 呢隻我都有 慢e4200少少 但好穩 ...
ming 發表於 2011-8-12 16:56

有時d野真係一闊三大....

其實我最concern係nas --> media player播bd iso時唔好窒就ok了, 所以lan to lan都好重要呢~

至於上1000m, 都係後話了, 不過尋晚個姐姐話加大約$50一個月, 但話呢兩日覆實我, 所以到時先諗呢~~

謝謝你的意見!!!!!
BenQ W1200
Denon 2500
Toshiba E1
Dune H1
PS3
MTV 7000D

星級玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

1043nd 都已經Gigabit lan, media player 去 nas 會窒的話, 先了解media player同nas 係唔係Gigabit lan ? 如果有一個唔係, 換咩都無用! 其次先換cat 6 lan 線試試, 最後先考慮換router.

黃金玩家

I use asus n56 now and no problem.

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

其他論壇有人話e4200 WIFI 差唔知真定假??