設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[官方團購] [電源線團購] PE Lab線材團購活動(圓滿結束)

關閉 [複製鏈接]

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

I would like to buy one power cord to my SR6004, which one do all C-hings prefer?
I also want to buy a extra one for my Marantz SACD Player in the futher.

thanks

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

各位團友好,

小瑟星期六日因為小囡生日所以冇同大家 update, 尋日又上左大陸工作, 聽日又要, 所以都未有時間睇哂大家d post同 pm, 依家我先出左個認購 list比大家睇睇先, 而有更改或取消 order既我會再 update, 依家大家睇左先, 我星期四前會同大家update好最新既認購表之後再同大家交代一下既!!!!

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Any cHing conducted A/B test on subwoofer between these power cords before? :

Northwire 18A double- ...
ocicattt 發表於 2010-9-2 15:48

我自己都未咁樣試過呢!!!

小瑟兄,請問知唔知 ortofon 3900 同 ST 邊條比 TV 會好啲呢 ? THX!
cwkam 發表於 2010-9-2 16:07

ORTOFON係 SHARP度上係好好的, 而 ST係立體感上係非常好. 各有不同!!!!

想問如果比BD player, 係咪應該用ST呢
ccting2009 發表於 2010-9-2 16:10

BD PLAYER係屬於 Source, 應該係配 ST的!!

如果我用緊d無牌cheap雞 拖板
用呢d靚 PC, 係未會浪費o左?...
我想買d PC, 但係未應該先換拖板呢? 有無好推 ...
storm 發表於 2010-9-2 16:46

如果我係你, 我真係會換左拖板先, 因為影響可以好大.
用 P記 TV, 就一定要用英國尾, 如果唔係怕你插唔入!!!
英式平平地可以考慮下 SINE都唔錯架, 當然仲有好多牌子可以選擇啦~~~

請問呢條
3) PE Lab ST - MK紅色Hospital Grade 英式插頭 + 英國製P597 IEC
用在 Panasonic V10H 可行嗎?
...
David! 發表於 2010-9-2 18:12

我見好多P記既師兄都係用呢個頭都話OK, 不過個扣點攪就真係唔知勒!!!!

請問尾頭4781 IEC和P597 IEC分別在那,P記AMP用那一隻至岩?
Johnnylfk 發表於 2010-9-2 20:37

係大細既分別, 英國尾頭會細小小, 方便插入 PANSONIC TV, 而如果你用 PIONEER AMP, 用返瑞士尾就OK架勒!!

想問下amp LX-72 AS 定 E-FORCE o岩d 呢??
leefai1106 發表於 2010-9-2 21:14

二樣都可以, 睇你自己想咩效果. E-FORCE力水一定係勁D啦~~~

我想買Model:ST Power cable for Source,TV. !!!! (我部TV LG 50PK550 Plasma 能用到嗎)
Model:AS Power c ...
極地雪 發表於 2010-9-2 22:25

你部 LG TV用唔用到真係要睇清楚先, 因為 LG我真係唔知佢有冇得換線同咩頭來的!!

如果 AMP同十仔來講, 你都要睇睇係咩插先可以講到你買咩頭先岩呢, 最好影張相來睇下啦~~~

如果我買AS/E-force.....應該點用好呢...
我而家部SR707插緊northwire 18a double run...CHT-10Q 用緊雞pow ...
jackiewong518 發表於 2010-9-2 22:53

我係你會買條 E-FORCE 插十仔玩一排先, 之後再調轉來試下校果!!!     

本用將會買OPPO83,唔知ST俾佢用夾唔夾呢?
rosssze 發表於 2010-9-2 23:00

SOURCE用 ST係岩哂的!!!   

想問下插頭, 因為我係電子白痴...

1) 8字頭尾 係唔係8 字細細果d??? 我部電視係 sharp LX710H.
2) 瑞士尾 ...
liclic 發表於 2010-9-2 23:15

1) 8字頭尾 係唔係8 字細細果d??? 我部電視係 sharp LX710H. 可唔可以搵搵你部 TV既 BACK既插電線位來睇睇???
2) 瑞士尾頭Schurter 4781 IEC Plug 係唔係平時電腦用果d 頭? YES!!
3) MK紅色Hospital Grade 英式插頭 香港用的3腳頭? YES
4) Rotel 2.0 amp + CM5 用那一條好??? HIFI D機我唔熟, 唔敢亂答!!

請問 YAMAHA 3900 做前級輸出
用邊條電線好
dickyball 發表於 2010-9-2 23:50

我都有諗過呢個問題, 不過我依家用緊 AS

小瑟兄, 我都想問Subwoofer cable有無1出2果隻呀?
謝謝
marsover 發表於 2010-9-2 23:56

SORRY呀, 今次團購冇做一出二款式!!

Onkyo 805 use which one better?
AS or E-force?

i want buy 1pc to TV 1pc to AMP
candyo 發表於 2010-9-3 00:02

用 AS 都可以, 不過如果想力水再大D, 就 E-FORCE呢!!!
TV就當然係 ST勒~~

我想問下ST 用係TV上的效果明唔明顯,因為小弟係新手,怕用左都睇唔出分別!!
同想問下P記amp用AS 定 E-FORC ...
Calvinshiu 發表於 2010-9-3 00:42

你幾多吋TV呢??一般 42"都會有明顯既效果架勒, 除非你冇細心留意呢!!!
AMP就用 AS同 E-FORCE都得!!!

sorry, 新手一名.
平時啲原裝PC係咩犀尾呢??
dandan 發表於 2010-9-3 02:22

部部機都唔同架!!!

小瑟我想問PE Lab係邊度製造o架??

如果同NEOTECH 4003 or Nanotech #305比較,邊款對Pan記Plasma改善會 ...
DevilElvis 發表於 2010-9-3 03:21

線身就係德國野, 制造就當場係康師父啦!!!!
我都冇比較過, 唔敢比意見!!!

我想請教吓版主,如想買條PE Lab ST 俾TV用,咁8字頭尾有冇分大小?
本人用o緊,Sony 46NX700 TV. Tks!!! ...
orhui 發表於 2010-9-3 05:33

8字尾應該係冇分大小既!!!

請問各位師兄, 我下面咁樣配線 o 唔 ok?
Plasma Panasonic TH-50PY700H ~> ST (MK紅色 + 英國製P597 IEC)
B ...
storm 發表於 2010-9-3 11:45

照用濾波拖板冇問題架, 二樣唔同既野來的, 線係導電既材質, 好既材質會KEEP到更多野, 減小流失同變化, 而濾波拖板係幫助過濾, 冇影響的!!!!

bro 小瑟, one little suggestion, can you make another money transfer account at banks like BOC or St ...
mnmxxxx 發表於 2010-9-3 15:18

好, 我會試試提供多一個中國銀行戶口比大家入數啦!!! THX~~

想買條电源線比部sony S765 用,請問可用邊條? 想用英插,同部機是用8字尾.
bumpngocar 發表於 2010-9-3 15:44

你其他都提供哂資料, ST英插8字尾!!

另想問係woofer線是否1出2?
bumpngocar 發表於 2010-9-3 15:46

一出一的!!

◎團購最基本10條成團, 線材尺數分以6尺為主, 如果想要再訂做更長要先報價◎
小瑟兄我想報價可以點做{:6_14 ...
bearbear1314 發表於 2010-9-3 16:26

係啦, PM我先, 我會一次過回答大家的, 請等等!!!
THX~~~

e-force 會唔會比nw靜0的呢....??
jackiewong518 發表於 2010-9-3 22:17

呢點我又唔覺呀!!!!

any ching can help me which ST options I should pick for Pan V20 TV & Oppo 83 BDP ?
can anyone help. ...
wwwbrian 發表於 2010-9-3 23:33

你二個都係 SOURCE, 應該都係買 ST 就岩架勒!!!
P記 TV要買英國尾!!

小瑟兄,請問 AS 有沒有短過 6 尺呢?例如 4 尺!因為 6 尺過長了!謝謝!
903881997 發表於 2010-9-5 11:19

所有電源線最小都以 6尺起跳, 原因我唔太記得係點解, 我只係記得因為D電要足6尺長度做一D排列性既野......SORRY, 真係唔記得!!!

已報名, 但我想知道
我有個sub (energyM8)(想改善量) 及
amp ca840a(v1) (SPEAKER 用kef xq40) (想改善聲薄 ...
popo388 發表於 2010-9-5 19:51

如果器材先天規限, 好難話換左線就會可以改變整個SYSTEM, 呢點師兄要考慮清楚呀!!!

真係唔識,唔知有無人幫下手答我
我架1911個尾係甘,"瑞士尾頭Schurter 4781 IEC Plug"係咪唔岩用? ...
mobydick 發表於 2010-9-5 21:37

你部 1911係用瑞士尾頭Schurter 4781 IEC Plug岩架勒, 第二張就係8字頭勒!!!

回復  mobydick

係呀,買IEC插留空Earth照插就得
yueming1004 發表於 2010-9-6 01:14

多謝yueming1004兄幫手回 POST!!!

我的SETUP又下, Onkyo607 + CMC + CM1 + Magnat Sub.
1)想改善人聲勁薄.
2)想改善低音, 潛深啲.

各位師兄 ...
vins007 發表於 2010-9-6 14:15

Onkyo607<--呢部機好似唔可以換線架喎~~~

想問如果順豐速運送貨當天家裹冇人, 咁點算呢
chunny98 發表於 2010-9-6 19:09

呢個我諗佢應該會打電話比你約實先呢!!

小瑟:
Subwoofer cable
是1出2嗎?
jack01007254 發表於 2010-9-7 01:26

一出一的!!

I would like to buy one power cord to my SR6004, which one do all C-hings prefer?
I also want to buy ...
alexlcw 發表於 2010-9-7 12:31

amp就 as同 e-force都可以, BDP就 ST啦~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

另外PM左比我既師兄, 麻煩再等多一陣, 我依家先 MARK哂D PM, 問清楚哂再覆大家!!
THX~~~~

Post76玩樂網.

5萬

總版管

同大家補沖一句, E-force量感,空間同密度高都比AS好, 而 AS就係音質平均度上又比 E-FORCE細緻!!!

Post76玩樂網.

專業玩家

小瑟兄, 請問 Ortofon 3900 同 ST 邊條比 BDP 會好啲呢 ? Thank You

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟兄,請問我落左order,想再加多條,應該點呀.

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 107# leo25

多謝CHING...意見

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

嘩...真係多謝小瑟兄詳盡既回覆呀...
TV: LG OLED 55B9PCA
AV amp: YAMAHA RX-A2080
Front: NHT ST4 (inakustik LS 502)
Center: NHT SC2 (inakustik LS 502)
Surround: Mirage OS3
SW: M&K KX-12
BDP: Pioneer BDP-320

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

想問吓JL F110用邊條好啲呢????