設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[吹水] 我地討論區如果要上手機app, 可能需要由頭做一個新的...

鑽石玩家

如果依家咁嘅操作, 唔覺有乜問題, 就唔好搞咁多嘢喇.
Dali Ikon 7 mk2. TAD E1 TX . Technics 1200G
Yamaha CX-A5200 MX-A5200.  Yamaha A-S3200
Accuphase C-3900 + P-7500  Denon DCD A-110
歌德詩 X26pro. R26. C-18. U-18   Lumin U2mini

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

有APP反而會驚D?? 點解呀??
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

banjo 發表於 2024-3-19 09:16
如果依家咁嘅操作, 唔覺有乜問題, 就唔好搞咁多嘢喇.

依家大家手機睇都唔夠方便, 手機影完相UPLOAD又會調轉, 有時打完字成篇唔小心REFLASH又會唔見左, 開個PAGE上唔到網又開唔到, 好多呢D APP先做到既野都做唔到~
有個APP呢D功能都已經變得好基本, 又可以電腦上睇返大畫面, 都係時間要變架勒~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2024-3-19 18:47
依家大家手機睇都唔夠方便, 手機影完相UPLOAD又會調轉, 有時打完字成篇唔小心REFLASH又會唔見左, 開個PAG ...

係,現在我屋企部電腦基本上唔開,多數搭車/係街就用平板/手機睇POST76。

要UPLOAD 相分就返到公司先整上黎,所以變得少左出相POST。

要吸納年輕一代入黎,有APP 就係大方向。
睇左以上回覆,部份舊會員就想不變,小瑟都幾難做決定。

不過現在居住環境比以前更細,要有位放奪影響,2CH, 5.1.2 係屋企都係好難既事,所以新血入坑既人都少了。

現在最多人講/討論係NETFLIX/ DISNEY+ 既戲,連實體碟銷量都趺得好緊要。
DNA 號碼
ONKYO5010, BDP 9700,1000 ULTAR, R300, Q300C, FA

5萬

總版管

malikysl 發表於 2024-3-21 11:37
係,現在我屋企部電腦基本上唔開,多數搭車/係街就用平板/手機睇POST76。

要UPLOAD 相分就返到公司先整 ...

都唔難做得, 做新的電腦版界面同app已經係事成必行了, 只要我地整完大家方便左討論, 易睇左, 相信大家會上來易多的!!
依家問題只係希望幫手做app間公司, 生生性性, 做完出來係我要的就好了~、

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2024-3-27 18:46
都唔難做得, 做新的電腦版界面同app已經係事成必行了, 只要我地整完大家方便左討論, 易睇左, 相信大家會 ...

辛苦哂啦小瑟,
當年揀係76 唔去33 都係因為果邊好難用。

呢個時代有APP 係方便好多,仲可以APP有個位揀睇廣告,幫補下網站運作,對會員黎講就睇左埋D廣告有咩著數比返可以比返我地啦
DNA 號碼
ONKYO5010, BDP 9700,1000 ULTAR, R300, Q300C, FA

5萬

總版管

malikysl 發表於 2024-3-28 10:39
辛苦哂啦小瑟,
當年揀係76 唔去33 都係因為果邊好難用。

呢個都幾好喎!!! 多謝建議呀~

Post76玩樂網.

星級玩家

當然有app梗係好, 用電話上web版始終唔方便, app就係要簡潔同方便, user friendly就可以, 但一定唔可以放棄web, 因為有時搵料, 都會專登收工返屋企用PC, 因為搵料一定係開好多分頁, 用電話始終唔方便