設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: barrychiki

[港版] 葉問 3 伯母板開盒

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

好彩港產片我都唔啱
幾多GB都冇所謂
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

SonSon 發表於 2016-3-10 18:35
依家好少rip BD, 唔知28gb係港產片算唔算容量大呢?

算多,好多港產片BD都唔過25GB.

鑽石玩家

剛買咗,制作公司搞一大輪公關宣傳DTS-X,但喺效果出嚟竟然唔及Dolby True HD,個人覺得Dolby 喺動態同低頻更好,唔知關唔關我唔喺用新制式Amp解唔到DTS-X嘅關係,有冇Ching 同我一樣情况?
TV:SONY KD65Z9D
AV Amp:Pioneer LX901
LCR Sur Speaker:Procella P5 x5
Subwoofer:Procella P15A
Ceiling Speaker:TDG NFC-83 x4
Blu-ray player:OPPO 95  OPPO 205
Media Player:Egreat A11
Game Console:PS4 Pro

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

fm31331 發表於 2016-3-10 18:00
唔係50G裝滿咩!代理講果喎

生意佬講嘅野你都好信嘅, 我就啱啱散埸出嚟以電視出聲都知佢交 "行貨"
以廿幾 GB 嘅容量嚟睇實屬正常, 所以都非常慶幸

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Fantastic 發表於 2016-3-10 16:35
要靚聲、畫質確係無可厚非!但都可整隻DVD 嚟裝啲 special features 或 making of 㗎! ...

BOXSET 才有 making

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

pac 發表於 2016-3-10 18:20
可以的

Pac 師兄, 你就好心開個教學, 等我呢庭迷途羔羊學吓野囉
吓吓做埋都唔夠俾呢啲商家佬坤呀

鑽石玩家

lamwaikit007 發表於 2016-3-10 23:13
BOXSET 才有 making

BD盒裝隻SF都只係DVD?

銀級玩家

Will 發表於 2016-3-10 23:59
BD盒裝隻SF都只係DVD?

見到某網站都咁標明:

《葉問3》Blu-ray
附錄DVD: 特別收錄140分鐘
* Trailer
* Promo
* Interview
我嘅blog,from台灣~多多指教^^:
http://chlove0916.pixnet.net/blog

鉑金玩家

SonSon 發表於 2016-3-10 18:35
依家好少rip BD, 唔知28gb係港產片算唔算容量大呢?

大過28gb的肯定有
但見通常一係壓勁d落去單層25gb碟算
上得50gb碟都會用盡d, 好似太平輪果d咁一

鑽石玩家

chlove0916 發表於 2016-3-11 01:38
見到某網站都咁標明:

《葉問3》Blu-ray

橫掂都50GB碟又用唔哂容量, 燒埋SF入隻BD都唔得