設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: MDLP

[討論] 出售: MDLP地盒 (重口味...慎入)

禁止發言

星級玩家

MDLP 發表於 2015-1-22 23:32
我部份心得都係家訪完PAC前輩所啟發
我自己做嚟玩又無話好過邊個邊個
你應為"無尼款貢好"又有冇AB比較過 ...

我對地盒無乜認識,
纯綷只是借題發揮,
你'出售'地盒,pac又出售地盒。除左外型佢果個慳位D,其它功能又勁似,所以至問搂主有冇AB比較過啫

白鑽玩家

toysonline 發表於 2015-1-23 09:51
我對地盒無乜認識,
纯綷只是借題發揮,
你'出售'地盒,pac又出售地盒。除左外型佢果個慳位D,其它功能又勁似 ...

我"出售"嗰件地盒係DIY野
講明無安全保證及衰聲兼非精準科學
而且地盒就係地盒功能不存在勁似
比較就有比較過不過係同D耕田產品
我件成本廿蚊但同SIZE耕田產品過萬
我個件要幾日淋一次水
靠棵植物及濕土模仿大自然互動進行
至於耕田產品屬超高超自然科技
唔洗灌水密封式用轉運石化走電噪

其實唔係所有器材及玩法都同地盒起到正面作用
大家可以先試試我"出售"嗰件地盒作自我評估後
再考慮有否須要及值得"升級"上其他"燒費級"產品

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
oldappletree + 10 + 10 我要兩個。
ctscts888 + 10 + 10 用家心得
fatboy88 + 10 + 10 用家心得
IcarusDerrick + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

就欠一點點 但這一點點 卻很遠

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

MDLP兄原創精神值得尊重
難得港產音響產品有如此效果
大家也應支持港產

MDLP兄可否pm幾錢
我想訂十個

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

師兄
地盒線要廿條
請pm
謝謝

白鑽玩家

10bucks360 發表於 2015-1-23 11:12
師兄
地盒線要廿條
請pm

http://item.taobao.com/item.htm? ... p;abbucket=2#detail

我呢度買
唔講話廿條
要多多都有
做條5米加個RCA頭
廿蚊內仲筆直有剩
買幾支不鏽鋼螺絲

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

謝謝師兄資訊
已下單
請收pm

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

小弟真心覺得MDLP兄呢個玩法有可行性同幾有啟發性, 正如曾睇過有師住村屋將2條大銅支打入地下做接地, 唔理其他人係咪跟到咁做, 但嗰種試驗精神真係值得加分~~!! 當然一切要以安全為主~~!! {:9_426:}

但見有啲回覆有似以諷刺PAC地盒為實, 小弟就覺得呢種"騎士"行為就好似唔係幾好, 本地既PAC地盒, 威馬地盒, GURU金字塔, 甚至外國既農夫地盒, Tripoint Troy地盒等等, 各有各造法又各有各支持同反對者, 認同唔認同當然絕對可提出, 但不時以單打方式去攻擊就似乎有點兒那個....{:9_428:}

小弟的確係認識PAC又認識馬爺, 分別又有唔同既地盒想借比小弟去試去寫報告, 不過小弟從不搵呢啲"外快"又無時間所以都無咩寫過(吹水既就唔少), 當然試過幾隻心裡面都有對某啲地盒有唔同既感覺, 都會分享下個人聽感, 但真係唔會去攻擊一啲小弟覺得唔係幾好效果既地盒囉....

實在見過太多post有呢個現象, 當然forum大家有自由討論權利, 但互相攻擊真係唔係幾好, 希望各位CHING諗諗佢~~!!

P.S. 利申小弟有農夫威馬PAC地盒, 而回呢個post都只係咁啱見到, 無人PM過小弟幫佢地反擊, 純係自己個人感覺. 如果真係唔鍾意小弟回覆請告知, 但請不要攻擊小弟~~!!      

評分

參與人數 7威望 +70 金錢 +70 收起 理由
kungfutown5 + 10 + 10 一定要加分
wadee + 10 + 10
Einstein + 10 + 10
fatboy88 + 10 + 10
m.m.m.m.m. + 10 + 10 精彩報告
MDLP + 10 + 10 絕對認同
IcarusDerrick + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

keytai214 發表於 2015-1-22 11:25
樓主 真 聰明 ... 但 魚缸 得吾得呢? 重多水 ... ...

唔怕D魚魚中重金钃毒死的話可以一試,可能效果仲明顯!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
MDLP + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

白鑽玩家

原來去飛髮都送個小地盒