設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: stockpicker

[喇叭組合] Mirage OMD Speaker好平

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

各位師兄,想問吓個網站直接訂係咪不能直送香港?一完要搵集運或代購先運到返香港?因小弟想訂對OMD-3 ?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

jclove 發表於 2014-11-24 01:07
各位師兄,想問吓個網站直接訂係咪不能直送香港?一完要搵集運或代購先運到返香港?因小弟想訂對OMD-3 ? ...

一定要集運,
(Post76 Android 手機版送出)
官圖無限好,實物永遠做唔到

港島av 人,成日都身痕

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

reallyfatboy 發表於 2014-11-24 00:53
都係1樓CHING條LINK, 今朝收到EMAIL話SHIPPED, 不過CHECK USPS STATUS 都係冇郁過
仲要等代運 ...

師兄自己在amazon.con買,之後寄美國地址?
..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

黃金玩家

jclove 發表於 2014-11-24 01:07
各位師兄,想問吓個網站直接訂係咪不能直送香港?一完要搵集運或代購先運到返香港?因小弟想訂對OMD-3 ? ...

師兄,OMD-5賣曬喇,衣家諗Os3, 平OMD-5成半,睇下啱唔啱?

http://electronics.woot.com/offe ... ef=ref%3Dcnt_wp_1_2
..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

黃金玩家

sclendan 發表於 2014-11-24 02:19
師兄自己在amazon.con買,之後寄美國地址?

係呀,寄去代運個美國地址

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

sclendan 發表於 2014-11-24 02:25
師兄,OMD-5賣曬喇,衣家諗Os3, 平OMD-5成半,睇下啱唔啱?

http://electronics.woot.com/offers/os3-sat ...

ching 最終係咪經comgateway只買到3 隻os3  ?  運費要幾多?
我都想買4隻, 但未落order
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

reallyfatboy 發表於 2014-11-24 08:55
係呀,寄去代運個美國地址

唔該師兄! 希望快d收到啦, 就到X'mas希望影響唔到啦.

黃金玩家

hkboy 發表於 2014-11-24 15:54
ching 最終係咪經comgateway只買到3 隻os3  ?  運費要幾多?
(Post76 Andro ...

師兄, 其實我到呢一刻都未知運費架 , 都係斷估, 因為係要d貨送到美國地址佢先會再叫我揀點運法同幾銀, 當然佢到時會收埋我美國去美國果程啦.

1. 代購費用: (上次直接去amazon落單無啦啦俾佢cancel所以今次唔冒險, 晒多少少素性用代購!)
貨價10%, 不過用Visa碌卡有30%off, 即貨價既7%就ok

2. 美國去美國運費 (amazon to comGateway)
呢程最唔清楚, 我網上幫comGateway買緊果陣, 其中一個step係揀呢程既, 選項有二: 1. 免費或最平運費, 2. 快貨. 我買得特價平野梗係揀一啦, 咁即係幾錢呢? 我就唔知喇. 我之前直接交左單去amazon買OMD-5, 但最尾被人cancel左, 當時woot係收我$5去美國地址, 我唔知係新客仔有優惠定點喇.

3. comGateway to HK
運費幾銀可以參考呢度:
http://www.comgateway.com/2012/red3.calculator.do?l=tw&c=HK

呢part就俾amazon搞亂左, 之前OMD-5, product weight 8 lb, shipping 10 lbs, 都合理, 我試過俾條link佢email報價, 佢報返黎係咁既:

之後我拆返佢條數, 原來又係咁既:
http://www.comgateway.com/2012/service-supportprime-shippingratesFuel.do?l=tw&c=HK

佢應該係齋睇amazon個 shipping weight, 2 x OMD-5 = 20 lbs = 9kg

費運就等於 [$20.75 + ( 17 x 3.25)] = $76! 咁你話係咪斷估到唔斷估呢?

咁到Os3就有問既喇, woot! 特價果條link只得Mirage 廠方spec有weiight, 4.8 lbs, 但如果你在amazon.com search, 你會"驚見"佢product weight 變左 5.5 lbs, shipping weight 8 lbs! 5.5/8 lbs 好似唔多合理喎, 咁計佢幾多lbs好呢?
http://www.amazon.com/Mirage-Omnipolar-Satellite-Bookshelf-Discontinued-Manufacturer/dp/B001GI39IK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1416820379&sr=8-1&keywords=os3

4. 雜費, 我又係唔知幾錢, 起碼燃油附加費係運費10%, 其餘什麼轉唔轉箱果d真係要運到comGateway先知喇.

5. 仲有提一提師兄, 如果你買2對, 真係要開多個account同多一張card同address, 我一次過order4隻唔得, 因為賣家限買3隻, 我一張order分兩個item都唔得, 我分兩次order落單, 今次得左......... 一對!  另一對又唔得! So far 我要cancel左三次order先買到一對, 其實又唔係用我張卡直接碌俾amazon, 而且我分幾多張單同item都唔會影響佢個手續費因為佢係計%, 咁點解comGateway都要限住我買呢? 所以最尾都要動用老細張卡同開多個account!

黃金玩家

hkboy 發表於 2014-11-24 15:54
(Post76 Andro ...

師兄補充, 原來佢confirm我美國國內運費係US$5, 到時收運費先計埋.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Thanks , 罝對speaker 要咁q 煩, d 美國老都唔知點做生意