設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Rakehell

[討論] 有冇人好 enjoy 去德"8" ?

關閉 [複製鏈接]

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

tobis 發表於 2013-6-11 18:00
哈哈 ,溝女落啄頭背後都有個目的
買嘢傾下嗲下都係想平d..巧正常

唔好意思,....唔覺0個度有女播
CDP:ARCAM-CD17
TUBE PRE AMP:MC-7R
POWER AMP:DIY 300B
TUNER:LUXMAN 007
SC:DYNAUDIO FOCUS 110/QED GSS
IC:CC:SILVER RCA
英式全古河FUSE

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

tobis 發表於 2013-6-11 15:07
買買賣賣,商業遊戲,適應咗玩法就舒服好多,
標個零售價,公價,水魚價,都係冇意思,仲冇誠意,
可況我地上慣網 ...

買嘢好簡單,我問咗乜價。佢開個價嚟,我啱就買。吾啱就走。好似德8咁。問我心目中想乜價。我點知?不如你講個真價。大家吾使估?好過啦!

評分

參與人數 2威望 +19 金錢 +9 收起 理由
komiya + 9 + 9 絕對認同
manblood + 10 絕對認同

查看全部評分

銀級玩家

金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

其實果D乜乜老友價, 熟客價.
老友價就5敢批評, 但熟客價就真係{:9_406:}....
如果淨係做老友, 熟客生意. 使乜開鋪?
無生客何來有熟客?

係咪應該更加珍惜D生客?

評分

參與人數 2威望 +14 金錢 +14 收起 理由
manblood + 5 + 5 絕對認同
komiya + 9 + 9 絕對認同

查看全部評分

AV WEAPON'S                       MUSIC WEAPON'S

銀級玩家

金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

無辦法,已經有足夠嘅熟客養活佢地。
我地只有唔做佢嘅客呢一個選擇...

我從來唔幫襯呢類鋪頭,對佢地做生意老實與否不予置評。
只不過我唔認為,因為佢地幾十年來都係咁做生意就無問題,而硬要我地去接受。

作為一個消費者,我只可以用行動去表達唔認同呢種生意手法。
雖然,一個半個我呢啲小客仔對佢地無影響,
但好似其他c Hing 講,只要生客越來越少,
我相信佢地繼續咁做,終有一天會被淘汰。

開價?我依家去拍賣行買古董咩...
Denon AVR-3311
XBox Series X
KEF XQ30, XQ50c, HTS3001SE, KC62
Mirage OMD5
QED Genesis, Chord Carnival SS, AQ FLX/SLiP
AQ Vodka, QED Reference
AQ King Cobra

科林玩家

ilavbnm 發表於 2013-6-11 17:24
C兄...我諗你對我所講o既"既得利益者"喱幾個字有d誤會
當中並無任何貶意...亦唔係指明某位C兄
我講過"人就 ...

你唔好玩喇..你多大呀..你火星人呀..買AV會有1-2千差價..就你自巳都行9佰几次睇價喇..仲會有1-2千差價甘一定系你用左第二只眼睇價..現在的生活節奏快得没時間去想其他野.但呢位師兄為左小小差價就又( 既得利益者)..(又拿買日用品)去比喻..看到出汗
人地开鋪做生意有自巳一套.你覺得唔ok咪唔買羅..我去買勞力士手表.一入去我問呢只几钱人地都系佈個定價喇..你唔去X人地点解唔佈個好價呀..我想人地小都不想小你 ..

黑鑽玩家

愛上Post76

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

見習玩家

AV可樂 發表於 2013-6-19 02:19
你唔好玩喇..你多大呀..你火星人呀..買AV會有1-2千差價..就你自巳都行9佰几次睇價喇..仲會有1-2千差價甘 ...

師兄此言差矣,通常買貴錶,你入去問價,佢報個正價俾你係正確,但跟住佢會話我可以俾個幾多折你㗎。

評分

參與人數 2威望 +15 金錢 +15 收起 理由
kenmok + 5 + 5 絕對認同
chung190030 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

newbird888 發表於 2013-6-19 08:50
師兄此言差矣,通常買貴錶,你入去問價,佢報個正價俾你係正確,但跟住佢會話我可以俾個幾多折你㗎。 ...

應該咁講:
你入去買隻勞,佢已經標明個正價價錢俾你,你要做既就係問佢有幾折,通常佢會答你95折啦!
但人地就實唔會問返你咁你心目中係咩價錢囉!

評分

參與人數 2威望 +6 金錢 +5 收起 理由
newbird888 + 1 絕對認同
kenmok + 5 + 5 絕對認同

查看全部評分

50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

AV可樂 發表於 2013-6-19 02:19
你唔好玩喇..你多大呀..你火星人呀..買AV會有1-2千差價..就你自巳都行9佰几次睇價喇..仲會有1-2千差價甘一定系你用左第二只眼睇價..現在的生活節奏快得没時間去想其他野.但呢位師兄為左小小差價就又( 既得利益者)..(又拿買日用品)去比喻..看到出汗
人地开鋪做生意有自巳一套.你覺得唔ok咪唔買羅..我去買勞力士手表.一入去我問呢只几钱人地都系佈個定價喇..你唔去X人地点解唔佈個好價呀..我想人地小都不想小你  ..

我逐樣答你:
意氣之爭o既說話係無意思o既...

"1-2千差價"喱句說話唔係我講架...唔該C兄睇清楚先覆啦
不過...既然你同我話買AV器材唔會有1-2千差價
咁我會同你講...睇你買件野幾錢/買幾多件o者
$10000器材與$100000器材...大家都比個95折你...實折金額是否一樣?
一件器材打折與一套器材打折...實折金額又是否一樣?...

有無時間...係個人問題...不過...慳左時間...都係利益之一
至於比喻...我根本唔係比較貨品
至於比較d咩...我相信好多C兄都明...唔明o既...但又有興趣想知比喻d咩
咁咪睇返之前d post諗下囉
無興趣o既...咪無視之囉...

我一早咪講左"buy or bye"自己決定囉...

你自己都識講...人地"會報個價比你啦"...

如果你真係有睇晒我d post
你會發現...我從來無講過話...該舖o既價格是否靚價
我講係報價喱個動作...唔係講個價靚唔靚...

可能C兄留意唔到我主要想問o既問題
我依家再問多次...

作為一個消費者...在考慮買/決定買一件貨品之前...是否有權知道該件貨品的價格呢?

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +10 收起 理由
raymond430 + 10
manKi + 10
kenmok + 10 絕對認同
louis001 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But