設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 鐵心心

Samsung的Series 7000 LEDidTV之終極調校

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

咁又真係呀!
不過斷估CNET唔會用條貴PC啦
GoodEdwin 發表於 2009-6-21 14:24

可能Metropolis兄用呢CC
而且AMP同HDMI都有影響
不過跟住其他人SETTING SET出黎已經有8成效果
之後果2成要自己去研究下
而且影像岩唔岩自己口味又係一個問題
尋晚我自己又再校多一次部TV
因為多得小瑟兄條補品PC....
不過今次順手試下用部TV個 色彩空間2 作基礎去校
出黎個感覺雖然比之前淡左,
不過個影像立體左,多左一種存在感出黎,
暗部勁好表現,層次同景深一流
E次真係唔知係PC關係定係色彩空間2去校正個HDTV色域關係的影響了
但真係令我有驚喜,不過要全黑環境下看先會有最好感覺
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

進階玩家

可能Metropolis兄用呢CC
而且AMP同HDMI都有影響
不過跟住其他人SETTING SET出黎已經有8成效果
之後果2成要自己去研究下
而且影像岩唔岩自己口味又係一個問題
尋晚我自己又再校多一次部TV
因為多得小瑟兄條補品PC... ...
鐵心心 發表於 2009-6-21 14:42

嘩!聽你咁講都已經覺得好正!!
如果即場睇理B7000嘅真正實力 , 我暈低都似!!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

嘩!聽你咁講都已經覺得好正!!
如果即場睇理B7000嘅真正實力 , 我暈低都似!!
GoodEdwin 發表於 2009-6-21 15:02

果部係PLASMA
LEDTV仲未鑽研到最深感覺的影像
因為部PLASMA我之前都花左好耐時間試過晒佢可以表現到同SET到的效果
SO LEDTV都仲有空間提升
發揮器材到100%係要用時間慢慢玩
好似如果換條WIRE WORLD HDMI又可能有好大感受
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

進階玩家

果部係PLASMA黎
LEDTV仲未鑽研到最深感覺的影像
因為部PLASMA我之前都花左好耐時間試過晒佢可以表現到同SET到的效果
SO LEDTV都仲有空間提升
發揮器材到100%係要用時間慢慢玩
好似如果換條WIRE WORLD HDMI ...
鐵心心 發表於 2009-6-21 15:11

鐵心兄 ,
你set完之後,部428個效果有冇尖沙咀HK Records 咁靚

1萬

鉑金玩家

鐵心兄 ,
你set完之後,部428個效果有冇尖沙咀HK Records 咁靚
GoodEdwin 發表於 2009-6-21 16:46

靚過,不過我覺得可能一般人覺得我SET個畫面好淡唔鐘意,
不過我追求係電影感、投影味、暗部細節....
所以可能好重口味
我都係越搞越沉淪,以前就要夠SHARP夠光夠COLOUR,味精全開,
但NOW睇返會覺得頂唔順。
其實我好想用JVC 350 OR 750
因為E部真係夠黑,個風格好似KURO
還原電影味道一流

而且佢度播個DEMO係720P同1080I黎
行返標準MODE,冇發揮部機個效果,
只係用平常水平SHOW出黎,
而且因為果度燈光夠光,如果用低色溫係行唔通
上次去果度睇完,比個SHOWROOM職員毒我買500A-_-
本身佢都話我用428夠晒架啦,換左只係大8吋,
不過講講下佢就建議我快D買
可能佢知我要求掛

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

進階玩家

靚過,不過我覺得可能一般人覺得我SET個畫面好淡唔鐘意,
不過我追求係電影感、投影味、暗部細節....
所以可能好重口味
我都係越搞越沉淪,以前就要夠SHARP夠光夠COLOUR,味精全開,
但NOW睇返會覺得頂唔 ...
鐵心心 發表於 2009-6-21 16:54

嘩,你身邊都有好多毒品等緊你喎!!!
睇來你要破財擋災啦

1萬

鉑金玩家

嘩,你身邊都有好多毒品等緊你喎!!!
睇來你要破財擋災啦
GoodEdwin 發表於 2009-6-21 17:27

好彩我只對影像興趣大
我平時打機都會研究佢用左咩3D技術、咩特效、咩圖像引擎同咩美功,
明顯我唔係為打機

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

進階玩家

好彩我只對影像興趣大
我平時打機都會研究佢用左咩3D技術、咩特效、咩圖像引擎同咩美功,
明顯我唔係為打機
鐵心心 發表於 2009-6-21 17:46

咁你咪會買好多隻遊戲研究囉

1萬

鉑金玩家

咁你咪會買好多隻遊戲研究囉
GoodEdwin 發表於 2009-6-21 19:28

ps3+360買左100隻
不過通常玩完就賣

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

進階玩家

ps3+360買左100隻
不過通常玩完就賣
鐵心心 發表於 2009-6-21 19:35

都ok多喎 ,一定多過我先!
呢排好鬼忙 , 我成個幾月都無開部360玩囉