設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ckw3031

[音響配件] Acoustic System 聖杯/牛肉粒 (report updated 30/1,P.10)

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

請問邊度有得賣?
googleli 發表於 2012-1-27 11:24

我都想知.

星級玩家

想知x2~~
另有冇師兄肯借比我地玩下?我地可比按金呢!謝謝!

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

呢隻聖杯岩哂你用啦!
佢同你d牛肉粒比較邊隻堅d?
KING 發表於 2012-1-27 12:43

聖杯的效能會堅D,其實成套嘢各有其功能,大家做的嘢唔同,好似分工合作咁。
比條link大家睇下先,http://feature.u-audio.com.tw/featuredetail.asp?featureid=315

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

我都想知.
kenneth_obee 發表於 2012-1-27 14:32
好似係置添21樓 ,但d sale比較串。

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

多謝師兄資料,自己覺多最神就係此物可以在任何惡搞環境下(e.g.三尖八角廳)都可以優化聲音...(極大極 ...
nakatajackson 發表於 2012-1-27 11:50

已試過晒所以杯了,但由於金杯及唔金杯實在太貴了,玩唔起,只能等二手。
價錢大約係咁,basic三寶四千頭,銀杯約五千,金杯約萬頭,白金杯約二萭中,
牛肉粒百五蚊一粒。

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

請問原理上同十幾二十年前Leo溤教玩神木棋神木棍有何分別? 只不過由木變木銅混合吧!? ...
mda 發表於 2012-1-27 12:00

原理呢科埋就唔多識,只係知效果。
呢套嘢由法國造,我可以話你聽一定唔係嗰D乜乜神木或心理作用等產品,因為真係聲學處理的一種。

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

king sir 咪笑我
我響影音展時都中左少少,好彩抽身走得快 .
今日又撞鬼咁撞左入 ...
nakatajackson 發表於 2012-1-27 13:01

其實如果搵到二手係玩得過的,我現在只有兩銀杯及一套basic,再加三十幾粒牛肉粒,二手價計投資約萬多元,但效果比起換條萬幾兩萬的線好上十倍效果,所以係好值得的。

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

這架野 ,真係玩到破產........

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

有咁多杯響手,仲可以放低咁耐,仲有邊個丫.....

當年的恐怖大軍:

原來有12隻 ...
nicknick 發表於 2012-1-27 10:39

嘩.....想毒死人咩,咁多補品
咁多圓餅,想問下之前放係邊度用?

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

這架野 ,真係玩到破產........
edlsang 發表於 2012-1-27 17:53

玩晒成set計真係要成六七萬,已經唔可以當係配件,係當係一套高級器材看代。