設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[頭戴式] 金裝飛佬正傳 Philips Fidelio X1 Limited edition [更新分享]

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

今日第一次由十一點聽到收檔, 真係既辛勞又滿足

亦因為長時間在會場內吸毒, 又唔小心敗家了, 睇嚟小弟以後唔單只樹皮無得食, 而家直頭要去屎坑點燈

由於身心疲累, 所以包膠容後送上
(Post76 Android 手機版送出)

更新分享 - 第二頁

http://post76.hk/forum.php?mod=v ... p;extra=&page=2

評分

參與人數 3威望 +49 金錢 +49 收起 理由
cookiemon + 10 + 10 精彩報告
laikwunho + 9 + 9 精彩報告
hiyori + 30 + 30 活動加分,恭喜敗家

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄點樣被毒中呀,不如分享下?
會場仲有無其他野毒到你?
…coming soon…
當你知得愈多,就會感到自己知得愈少。
當你覺得沒必要再去知道,你也什麼都不知了

"…的工作其實頗容易。我們不用冒險,卻可佔據道德高地,肆意批評他人的作品甚至個人。我們喜歡鬧人,因為寫者痛快、讀者過癮,但我們最終不得不承認的一點是,人家付出了心力的『垃圾』,意義還是比我們的批評大得多"
- Adapted from 「五星級大鼠」(Ratatouille), credit to 「單刀橫傳的反思」-

銀級玩家

享受音樂給自己的自由空間

hiyori 發表於 2013-8-10 22:51

這只Philips X1金裝版
聲音味道比原裝的X1華麗
聽後看完價錢我也有心動過

香港限量200只
會場內優先發售30只
有興趣的師兄真的有買快手   
好聲音
沒有最好,只有更好。
不是追求器材價格,而是講求器材配搭。
不是只聽音質音色,而是符合個人口味。
不是只看音評吹噓,而是親身耳聽為實。
PCMM1 Jun09

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我很想知到底聲音金裝版和普通版真的有分別嗎?

我在現場聽時覺得有,

但我問工作人員時他又說一樣,
聲音不同只是因為耳擴的不同。
(我平時在家只是cowon x9 直推,
未有$買耳擴)

期待師兄分享!!

黃金玩家

經過一晚休息, 係時候分享下小弟一個"屎坑點燈"的故事

係咁GE, 小弟尋日去"情深似海"度試新野, 臨場重發現有得雙飛, 來吧, 細妹先, 咦, 幾好推喎, 有前有後一D都唔乾, 唔係一味呱呱叫, 係之於家姐就, 好似食左藥咁點推都無氣無力, 即刻無晒興趣, 走人, 玩完後好彩送番個鎖匙扣補數, 正

既然見"情深似海"有野送, 咪去後面"飛佬"睇下有無野派囉, 響counter見到個牌仔棟係度話去"飛佬"面書比個"like"就送隻碟, 咁小弟當然拿拿臨"like"下笠隻碟先, 就係等碟途中時, 見到隻金牌膠叉一同L2 "等"左響度, 抱著尋根究底精神, 咪問下蛇屎金牌同原版膠叉一有乜分別

結果答案係極有深度 : 限量版及全港得200隻

然後再補充......同膠叉一無分別, 金色外殼更顯得氣派飛凡

次奧.................都係用MA8 + 平衡卡開壇作法

笑傲漿糊 - 逍遙, 咦?

星の扉 & UNICORN, 咦咦?

加洲酒店(UDC版) 咦咦咦?

隻金裝同友人隻膠叉一唔同左GE, 之前糾結中的1840更加可以唔駛入了

望下個水牌, 唔係化, 4隻牛牛加3條魚, 連樹皮都唔放過

最後當然

黃金玩家

hiyori 發表於 2013-8-10 22:51

ASG2同金裝, 兩隻都入左手

除左以上, 其它都幾失望, Cardas...ASG1...846...ED12...Pandora VI...HDVD800...真男人平衡卡

而家比較期待DX50, 但可惜"脫氧核醣核酸" , "芒果" , "熊仔" 同 "12樓" 都無得試同相關資料

其實重有野毒到我, 就係Goldmund對350, 1000, 1N+2N

可惜玩唔起

黃金玩家

mokkakuen 發表於 2013-8-11 00:51

我在現場聽時覺得有,

唔好用大力水機/耳擴去推, 會適得其反, 按我所試L2就難推過金裝

專業玩家

Ching果幾個代名詞幾過癮

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

jozifkwan 發表於 2013-8-11 15:24
經過一晚休息, 係時候分享下小弟一個"屎坑點燈"的故事

係咁GE, 小弟尋日去"情深似海"度試新野, 臨場重發現 ...

MA8 推 X1 睇泥推得唔錯 wor

銀級玩家

享受音樂給自己的自由空間

mokkakuen 發表於 2013-8-11 00:51

我在現場聽時覺得有,

開始時也以為和普通版X1一樣
因為現場的工作人員說2者沒有分別
但建議零售價錢4299元明顯貴過普通版
心想沒有理由只是變了金色
和用了靚耳罩和真皮headrest就貴了這麼多
用回自己的器材試聽
一聽真的和原版有分別
聲音比普通版滑了... 味道感覺也多了一點
聲音完整度比普通版本更好一點
(個人聽感,耳聽為實,不喜勿插)

就這樣友人聽了我說『幾好啵』
跟住友人就一句『等我又試下睇下先』
聽了不夠15分鐘... 便擰頭說『今次真係中哂招』
結果為了不中毒去了其他層數聽高級音響組合
但結果都不由自主地行回fly記counter
付鈔選號碼拎耳機走人

場內的L2造工比L1好了
線材不再用2節式接線
改回一條過但不能換線
好在免提MIC也不在線上
L2和L1其實在音質上差別不大
但L2的聲音明顯多了一層少少的糖衣
音樂感和投入感比L1更好
(個人聽感,耳聽為實,不喜勿插)
不過難推的程度不比L1低
對器材的驅策控制力有一定要求

好聲音
沒有最好,只有更好。
不是追求器材價格,而是講求器材配搭。
不是只聽音質音色,而是符合個人口味。
不是只看音評吹噓,而是親身耳聽為實。
PCMM1 Jun09