設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[其他] Monster HTS1000 拖板壞左

鉑金玩家

長期新手

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
我爬了文,原來很多 ching 與我一樣,拖板插牆很久 (已2年),因換位而甩插,再插入牆後無電到 (但2個綠燈著的),打去大昌問,回應是一定要有單才維修,有保用証都不受理 (小弟就係唔見左張單)。
Soundaware d100 pro deluxe
Mytek Dac
Krell Vanguard
PMC Twenty24,
Oppo103D, Yamaha RX-A3050
KEF XQ50C, Mirage, Cambridge.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章

無左單就可以疊埋心水買過另1個(又可以有升級值口)
如果你有朋友有Monster HTS1000單一樣換到架,唔一定要你自己果張,不過如果無fd有就無計
TV :SONY A1 65
投影機:BENQ W5700
AV amp:DENON AVC-A1H
BDP:OPPO-205
F:JBL  ARRAY 1400 C:ARRAY 880 SR:8320
TM:CONTROL X
SW: Velodyne DD12+
2CH AMP:Mcintosh MA 6700
DAC/CD :Mcintosh D150

鉑金玩家

長期新手

因拖板在凶宅買,友人提我可要求他們補單(要比$20),於是我先打去信用咭公司問清詳細資料,再打去凶宅Customer Service,我已提供買賣日期,產品,金額,地點,他們很有禮貌回覆我沒有此交易,又話再查多兩日再覆我,前前後後3個人覆我3次都話無,還懷疑我提供的資料不正確。

信用咭公司提供資料點會錯? 個凶宅職員便要求我向Card Center 取張當時的Statement Copy,我話張舊Statement 要$50手續費,如果真的解決到問題,我沒有所謂。

今天收到Statement Copy,再打去凶宅找同一個職員處理,但他正忙,接電的問我有什麼事,我把先前講了3次的故事及資料話比這第4個凶宅職員知,她要我等了1鐘,便話先生已找到有關資料,補單可於3天後收到。
先前個3個 Mook嘴 做什麼? 還要我花$50 拿張沒有用的Statement?
Mytek Dac

鉑金玩家

長期新手

無左單就可以疊埋心水買過另1個(又可以有升級值口)
如果你有朋友有Monster HTS1000單一樣換到架, ...
yueming1004 發表於 2011-12-31 11:32

其實我已經剛剛入手左 Oyaide MTB6, 主力插 DAC, pre-amp, AV amp 同 int amp.
sub 仔插牆
還有個 MS (英插) 可以頂往, 但 monster (英插) 有8個位, 可以鬆動D.
Mytek Dac

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

Monster Qc.  Very ma ma..........

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

放棄罷,個人見咁多same case於同一model拖板,已表示該model拖板設計及qc上存在問題,就算維修好或換過新嘅都無信心繼續用!
己所不欲,勿施於人.

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

上2 星期...同樣問題...換了一個全新.....  

哈哈...可以爬我D 舊文...我又係豐澤單唔見左 !

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

Monster HTS1000 拖板壞左

升級好過整番

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

我之前都用緊HTS1000mkIII, 而家改咗用Belkin PF60. 整嚟都冇謂, 都係upgrade好啲

進階玩家

回復 3# popo388

po ching, 我之前試過買其它野, 有類似情況.
結果係花時間又得個吉
滿心歡喜到又再心灰
制吾過
係時候同Monster 講聲bye

格黎post ching 個 ME版好過佢多多聲, 都係千零蚊
由2聲道到AV, two system 都試齊
http://t3.gstatic.com/images?q=t ... aT5hYK4ZzZpxMfRfwqw