設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: AppleChan@G

samsung lsp9t UST半年使用報告+超短投心得分享

進階玩家

火機 發表於 2023-1-20 13:31
但出唔到Dobly Atoms真係一大敗筆。

原本有諗過Formoive,有齊Dolby vision and Dolby aims,可惜⋯⋯無 ...

峰米真係好野 都冇得唔服國貨
佢響淘寶賣緊最top的model 4500ANSI仲有齊HDR10+ dolby atmos/ vision真係冇得輸 國外好多評論都大讚

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

多謝樓主詳細的分享。我在上年暑假因為趕住裝修,冇留意到有水貨賣,雖然在AV 奶用特價買咗LSP9T,但係都貴你好多⋯⋯記得第一次開機時睇有啲難搞,因為連個藍牙遙控都用唔到。好彩AV 奶教我點pair才搞掂,都唔明點解三叔啲開箱指引咁鬼雞。另外又唔提你開個Signal input Plus,Default係Off的。所以一開機睇畫面有啲失望因為根本都唔係睇緊HDR。現在睇到HDR+畫面基本上都收貨。

有一個問題想問吓樓主,唔知點解嗰個signal input Plus 久唔久自己又會熄咗番。你有冇咁嘅情況?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

各位用家Lsp9t有冇散班現象?

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

bslennon 發表於 2023-1-20 14:04
多謝樓主詳細的分享。我在上年暑假因為趕住裝修,冇留意到有水貨賣,雖然在AV 奶用特價買咗LSP9T,但係都貴 ...

乜有啲咁嘅嘢?我要study 下先

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

i have been using am Xgimi 4K Lune for 4 years, it is outdated now and not the top spec, but super, super high CP ratio.  

constantly on the look for the next UST to upgrade.

星級玩家

iamkeichan 發表於 2023-1-20 13:58
峰米真係好野 都冇得唔服國貨
佢響淘寶賣緊最top的model 4500ANSI仲有齊HDR10+ dolby atmos/ vision真係 ...

依家official website淨係ship 美國only,Amazon 買佢會由大陸直接出貨,但要打import tax,所以放棄咗。但真心有齊Dolby Vision and Atoms真係得佢一部😅

星級玩家

tonyl626 發表於 2023-1-20 14:46

其實投到100吋以上,根本唔會concern呢啲問題,因為唔會覺。

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

AppleChan@G 發表於 2023-1-20 12:14
我都有睇呢個review, 睇spec ls800真係贏晒, 可惜佢冇用到ls12000的技術, 都係1080p Shift上去
所以清晰 ...

大家都係shift上4K,3LCD永遠唔會有單DLP咁sharp。

科林玩家

bslennon 發表於 2023-1-20 14:04
多謝樓主詳細的分享。我在上年暑假因為趕住裝修,冇留意到有水貨賣,雖然在AV 奶用特價買咗LSP9T,但係都貴 ...

我個signal input 冇問題啊! 莫非這是行貨的幸福煩惱
想必你內置TUNER睇電視一家好開心!

科林玩家

tonyl626 發表於 2023-1-20 14:46

可能係我投90吋先睇到, 投100吋以上除非你埋MON一呎睇,否則應該唔會覺
更何況真係一個唔講唔覺的問題