設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[Soundbar] $3280支援 Dolby Atmos 及 DTS:X : LG SN7CY Soundbar 聽歌都好掂喎!

專業玩家

請問一下, 有無CHING買左SN7CY
我尋日買左, 55Q70T 用NETFLIX播ATMOS, 個APPS 無出ATMOS LOGO.
但條SOUNDBAR見ATMOS 字, 聽出黎只有中置出聲, 無BASS.
請問是否正常.>?

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

效果真係唔錯

專業玩家

aajkowng 發表於 2021-8-2 10:12
請問一下, 有無CHING買左SN7CY
我尋日買左, 55Q70T 用NETFLIX播ATMOS, 個APPS 無出ATMOS LOGO.
但條SOUNDBA ...

條bar有出ATMOS字就得,着咗ATMOS字佢係 冇得set音效

評分

參與人數 1威望 +500 金錢 +500 收起 理由
小瑟 + 500 + 500 多謝指正。

查看全部評分

專業玩家

SiuKaiChung@FB 發表於 2021-8-9 17:26
條bar有出ATMOS字就得,着咗ATMOS字佢係 冇得set音效

HI CHING,
THANK YOU, 我已經RESET左NETFLIX, 出番ATMOS LOGO.
試過 NETFLIX "以暴制暴" , 唔太感受到天花聲  , 天花已調到+6DB音壓.

另問, 試過DTS-MA , 背景聲大過人聲, 唔知點解.

銀級玩家

SonSon 發表於 2021-6-21 17:14
2仟唔駛真係冇投訴

二千蚊都唔夠我買條線

新仔玩家

76-FC 綠翡翠勲章

KelvinChan3@FB 發表於 2021-7-6 09:01
澳洲訂的後置收到了, 4px原本28號就到了香港機場, 但昨晚先送到提取點.
自己剪左個插頭, 換返方腳就用得.
...

想問下師兄點連接soundbar 及 後置?

專業玩家

aajkowng 發表於 2021-8-9 17:38
HI CHING,
THANK YOU, 我已經RESET左NETFLIX, 出番ATMOS LOGO.
試過 NETFLIX "以暴制暴" , 唔太感受到天 ...

以暴制暴我到有試過只得兩吓有天花聲,DTS MA我冇試過。

新仔玩家

新人一問,求各位Ching及大神解答。我啱啱都買左呢條soundbar, 見佢二千有找又支援Dolby Atmos 同DTX-S,好似好抵玩咁。但我買左先發現一個問題(因為唔識),就係原來SN7CY係唔支援eARC,只得ARC。網上爬文之後又發現,單ARC 其實係唔支援上述兩個制式,咁SN7CY 係點先可以出到上述呢兩樣呢?同埋SN7CY係咪唔可以同電視同步出聲架,我用緊LG 55 OLED BXCP,謝謝各位。

專業玩家

elloary 發表於 2021-8-10 02:50
新人一問,求各位Ching及大神解答。我啱啱都買左呢條soundbar, 見佢二千有找又支援Dolby Atmos 同DTX-S,好 ...

插ARC係支援壓縮atmos/dts x
如果想食晒dts-ma,dts x ,atmos,插入HDMI IN入soundbar

新仔玩家

aajkowng 發表於 2021-8-10 08:52
插ARC係支援壓縮atmos/dts x
如果想食晒dts-ma,dts x ,atmos,插入HDMI IN入soundbar

那可以同步出聲嗎?