設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

2020年又一期待一體化的 9.1.4 SoundBar『 Samsung HW-Q950T 』開箱

銀級玩家

yufung 發表於 2020-8-19 14:09
你用q950t?

唔係 我用q80r soundbar
睇演唱會時 好明顯有唔搭咀形

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

我好彩, Q900T + 9000S 正常無斷, 開心使用中

高級玩家

wysjoe2 發表於 2020-8-19 15:26
唔係 我用q80r soundbar
睇演唱會時 好明顯有唔搭咀形

會唔會套片set 咗sound delay?

科林玩家

yufung 發表於 2020-8-16 19:58
唔包,去咗淘寶買原裝q950t,真係吹脹

我想問吓個喇叭腳架喺淘寶邊間舖頭買?

科林玩家

各位好 小弟係音響新手 近來想入手隻 好 D o既 Soundbar 玩o下 Q950T 同 JBL 9.1 二選一

不過買之前有少少問題想請教各位 我平時係電腦 HDMI 上電視 用電腦去播片

如果多左條 soundbar 我係應該電腦HDMI上電視再電視落 Soundbar 定係電腦先去 Soundbar 再上電視呢?

另外部電視係兩年前買o既 Samsung 65" 只有 Arc(Hdmi) 同 Digital Audio out(OPTICAL) 冇 Earc

lee 個情況會唔會話用唔到 Atmos 效果呢? 請師兄們指導一下 感謝感謝!!!

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

popo110478 發表於 2020-11-1 00:30
各位好 小弟係音響新手 近來想入手隻 好 D o既 Soundbar 玩o下 Q950T 同 JBL 9.1 二選一

不過買之前有少少 ...

你可以hdmi入soundbar,再係soundbar hdmi out入返電視未解決問題

科林玩家

wantai288 發表於 2020-11-1 05:54
你可以hdmi入soundbar,再係soundbar hdmi out入返電視未解決問題

但係感樣o既接法唔知會唔會對我電腦o既硬件有任何要求

例如display個HDMI會唔會要有 2.1 先可以食得晒所有 format 之類?

因為我見有 D 朋友電視冇 Earc 好似都要特登買個 Apple TV

出個音源俾 soundbar 再上番電視先出到 atmos

所以我諗我用電腦出音源俾 soundbar o既話

係咪都應該對我電腦硬件有某 D 指定要求先做到呢?

進階玩家

小瑟,本人用LG E9 65" + Q50T, 用HDMI線用2.0可出到ATMOS,如果換2.1線會否聽感更豐富呢?

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2020-8-11 16:43
其實聲就一定冇分別既, 只係操作上, 有SAMSUNG TV會比較得心應手呢~

請問小瑟兄,我床前放了65寸q900r想買soundbar 諗緊q80r或者q70t那個比較好呢?床位2m剩2m

科林玩家

想問下用開q950t既師兄睇Netflix 在Dolby Atmos點左燈既情况下,條bar面部個顯示屏會唔會顯示Dolby Atmos呢?謝謝!