設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 極地雪

[Soundbar] Sennheiser Ambeo Soundbar 打破傳統觀念,AV HT聲效新享受~

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

極地雪 發表於 2020-4-14 18:57
yuppi兄, 我見到連你都轉埋去玩SOUNDBAR,令我對SOUNDBAR 更有信心,

我起初都對SOUNDBAR 既效果有懷疑 ...

今時今日玩 atmos soundbar 似樣的只有呢條,Y仔同埋Q90

呢三條如果播 atmos 已經有八成以上 AV amp 效果,一般 7.1 都有六七成,DTSX 就因為制式問題比較弱少少。
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

銀級玩家

極地雪 發表於 2020-4-13 15:38
已PM

Ching 請問可以pm邊間showroom有得試嗎?Thanks

鉑金玩家

followwind 發表於 2020-4-15 07:49
Ching 請問可以pm邊間showroom有得試嗎?Thanks

已PM ~~~ 最好試清楚岩唔岩自己心水~
等跌價>>>跌價怕出新款>>>等新款>>>新款初出貴>>>然後又等跌價>>>....結果一直在等 :(

高級玩家

之前在朋友家聽過Yamaha的也非常出色

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

$18XXX ??食水咁深
之前問過唔洗萬八

黑鑽玩家

極地雪 發表於 2020-4-15 00:28
恭喜ching 買到心頭好,記住 setup 時一定要做room calibration.

同埋睇戲時一定要開ambeo 3D ,開左同 ...

多謝師兄提醒! 希望快啲到啦!

其實8字頭搵電源線都好煩...尤其是佢個位都幾窄, 大啲嘅8字頭都放唔落..

如果師兄用緊原線效果都理想嘅話, 咁可以遲啲先唸囉..
我只係唸住佢都需要力量, 換條線可能更好加啫....
不過見你話佢厚聲, 到時到咗貨試咗聲先再唸啦.

鉑金玩家

mksoundhk 發表於 2020-4-15 11:24
$18XXX ??食水咁深
之前問過唔洗萬八

Ching 可否分享下邊一間平過$18xxx?有荀野一齊分享下,

唔方便公開可以PM 我或者其他網友,等想買既朋友可以買到荀野

鉑金玩家

蜜汁叉燒 發表於 2020-4-15 11:37
多謝師兄提醒! 希望快啲到啦!

其實8字頭搵電源線都好煩...尤其是佢個位都幾窄, 大啲嘅8字頭都放唔落..

只係分享下setting 姐,之後你收到後,試到有更正既SETTING ,

到時開心share

聲音還可以啦,唔算好厚聲,只可以話同入門級2槍差唔多,

如果玩慣中高階2槍,SOUNDBAR 好難聽得入耳
等跌價>>>跌價怕出新款>>>等新款>>>新款初出貴>>>然後又等跌價>>>....結果一直在等 :(

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

極地雪 發表於 2020-4-15 12:32
Ching 可否分享下邊一間平過$18xxx?有荀野一齊分享下,

唔方便公開可以PM 我或者其他網友,等想買既朋 ...

千祈唔好叫人公開,無謂害咗間良心舖頭,呢間富貴代理會封殺的
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

yuppi 發表於 2020-4-15 13:11
千祈唔好叫人公開,無謂害咗間良心舖頭,呢間富貴代理會封殺的

真係有心買既兄弟姐妹就PM我喇