設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 極地雪

[Soundbar] Sennheiser Ambeo Soundbar 打破傳統觀念,AV HT聲效新享受~

鉑金玩家

pandaz0062 發表於 2020-4-12 20:05
呢條BAR係好野,不過價錢太貴,令人覺得唔敢入手

咁一分錢一分貨,睇每個人要求啦,
我就寧願一步到位

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
chm + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

極地雪 發表於 2020-4-12 20:23
咁一分錢一分貨,睇每個人要求啦,
我就寧願一步到位

我都係等緊YAMAHA有冇後續機,如果無就諗下呢條,始終一步到位唔洗煩!

評分

chm + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

我以前都有使用soundbar,
未開環迴聲效,  聲音好實淨, 聲音有定位, 音場比較細.
當開了環迴聲效, 聲音無咁實淨, 最明顯定位差了很多, 音場係濶左既.

唔知AMBEO SOUNDBAR, 有無以上情況呢.

鉑金玩家

風仔風仔仔 發表於 2020-4-12 21:23
我以前都有使用soundbar,
未開環迴聲效,  聲音好實淨, 聲音有定位, 音場比較細.
當開了環迴聲效, 聲音無咁 ...

同以往既sound bar 好聲效大分別,建議你去試聽下,中環某影音店有得試,去試下起碼知道岩唔岩你自己心水,係咪自己想要既野,
試完唔一定要買,如果真係岩心水就一定要講價
唔係心水靚價咪考慮下先🤣

Upload 張 Netflix Atmos 點燈相

銀級玩家

師兄你好 我都好似你咁由av amp 5.1 轉玩 soundbar  
當初好有熱誠慢慢買喇叭換喇叭不斷追求效果 但軟件再好 空間始終係一個問題
沒有空間就沒有效果是定律
呢幾年soundbar 變化好大,音質好好, 賣鬼哂5.1 買SOUNDBAR 仲有餘錢淨,

評分

極地雪 + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

XPR 發表於 2020-4-12 18:56
呢條係我聽過 音場 最大的一條soubdbar, 直頭入左太空館咁, 可惜價錢太貴, 而且比較高身,好易阻擋電視 ...

如果電視唔掛牆一定擋

鉑金玩家

wysjoe2 發表於 2020-4-12 22:08
師兄你好 我都好似你咁由av amp 5.1 轉玩 soundbar  
當初好有熱誠慢慢買喇叭換喇叭不斷追求效果 但軟件再 ...

我都係由5.1.2 轉玩sound bar ,換過好多Av amp ,無論合併好,前後好,又換過喇叭,結果同ching 你既睇法好一至,今時今日既sound bar 質素不斷改進同提升,結果我都係賣晒全套AV 組合,買埋ambeo sound bar 仲有錢淨,所以我認為soundbar 會係AV 界帶黎新既衝擊,分分鐘會對到傳統AV 產生威脅。

我家淨返4隻surround speakers 等有心人收留佢

星級玩家

極地雪 發表於 2020-4-12 22:33
我都係由5.1.2 轉玩sound bar ,換過好多Av amp ,無論合併好,前後好,又換過喇叭,結果同ching 你既睇 ...

Ching, 你果地方係咪好方正架, 睇 d review 話唔夠方正, 會反射唔到, 效果差好遠喎。 考慮中

鉑金玩家

中環某店?ifc?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

應該係都爹利街。。。