設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 影音小編輯

[喇叭組合] Wharfedale 最新力作 EVO 4.4 座地喇叭 - 延伸性高聲線準確細...

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

lx70a 發表於 2020-4-18 21:42
請問連運費未丶謝謝

https://www.stoneaudio.co.uk/?se ... nd&searchrange=

EVO4.4
有冇人去入過呢
扣埋VAT, UPS 上埋門11800

有網友問不如頭3 一SET, 不過隻大野中置18KG, 超過佢一單上限30KG, ( 4.4有28KG),
搵日問下客服先, 不過都小小貴隻中置.....

星級玩家

mtvbb 發表於 2020-4-27 14:51
https://www.stoneaudio.co.uk/?search=wharfedale&page=4&searchmode=and&searchrange=

EVO4.4

我就係呢個網買左對白色。

不過同行貨價錢相差太遠, 所以就唔分享出黎。 人地代理都要搵食。。。

高級玩家

各位師兄,我上去聽過對 Evo 4.4,  真係幾得,心思思想買對 Evo 4. 2玩下, 因為已經有對坐地,唔可以再多對坐地。想問一下,我唔知4.2 底價大約多少錢,還有開心價的嗎?謝謝!

星級玩家

咁多位師兄,本人係一位新手。一路都好鍾意聽歌,但一直無空間,依傢岩岩搬出黎住,終於有空間可以玩。咁岩見到依個介紹,都上網睇過其他對依對喇叭嘅介紹。之後去試聽過,感覺都唔錯。但片段中介紹嘅合併機對我黎講太貴。我見YouTube 有人用audiolab 6000 夾,另外有人建議roksan。請問有無其他平少少嘅合併機建議,遲啲先升級。 唔該曬大家。

鉑金玩家

配naim 機好唔好?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

係香港家居環境
得200CM 既等邊3角型
究竟入4.4會唔會太難攪呢
定係入4.3 會開心D呢

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

mtvbb 發表於 2020-5-8 23:32
係香港家居環境

實際聆聽環境面積?呎x?呎
喇叭到耳仔距離有?呎

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

mtvbb 發表於 2020-5-8 23:32
係香港家居環境

唔會

有錢買4.4, 手緊D就買4.3, 4.2

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
mtvbb + 10 + 10 極具參考價值

查看全部評分

黑鑽玩家

衰仔樂園 發表於 2020-5-9 12:48
實際聆聽環境面積?呎x?呎
喇叭到耳仔距離有?呎

我用 等邊三角形, 每邊 至少200cm, 不過放喇叭既位都幾盡, 近左右機架。。。環境鬥士中

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

mtvbb 發表於 2020-5-9 18:28
我用 等邊三角形, 每邊 至少200cm, 不過放喇叭既位都幾盡, 近左右機架。。。環境鬥士中 ...

即係喇叭到耳有6.6呎距離
如果不近牆角,梳化後還有空間更好
4.4應該無問題
我見環境鬥士小空間
玩座地用很多吸音物料在牆角上及喇叭周圍
然後用一d能量感無咁强、温暖聲線材嚟調教
實際要買咗用過先知點較聲處理

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
mtvbb + 10 + 10 用家心得

查看全部評分