💪支持本土 : 🙋‍♀️當Powerbank遇上藝術家 !? ✨亞洲首位純原子筆藝術家「雲千藍 x 松柏電池」= VXLab企劃 !? | 人物專訪

唔知大家心目中嘅香港精神係咩野?🤷 支持本土文化 !? 支持本土工業藝術 !? 松栢集團旗下,Vinnic 全新的產品的一個非常特別企劃 VXLab ! 作為札根42年嘅香港品牌,VXLab呢個特別企劃真係對我哋意義非凡,除咗可以支持其他嘅香港品牌、藝術家同插畫師,仲同時有機會將佢哋作品發揚光大! 🤩無須多言,Proud of 香港嘢!💪💪

【本地特別企劃第二彈! Reni Haymond 雲千藍 X VXLab: Awakening in the darkness】
一位是亞洲首位純原子筆藝術家、一個是香港42年來只專注生產電池的品牌。🎉當原子筆遇上Powerbank,究竟會有咩Chemistry? 兩樣都係大家日常用到的產品,雖然未必起眼,但係一定會用到的工具。套電影「無雙」的一句台詞🙋‍♂️ : 「任何事情做到極致,都是藝術」。哪怕是最稀疏平常的工具,只要專注去鑽研、堅持用心去做,都可以成為藝術。今次與VXLab的聯乘,Reni Haymond雲千藍揀選了其最新的系列,該系列運用了原子筆全新的技巧和表達方式,觀察過去與現在的「虛與實」,探索人類不同時期的靈性階梯。

⚡⚡Reni Haymond 雲千藍 X VXLab: Awakening in the darkness嘅Powerbank 即將於16-18/12/2023 @pinkoi_hk 「Pinkoi Design Fest 2022.香港站」設計市集獨佔首發! 希望到時見到大家,一齊感受一下個份Chemistry!

💪💪*** 本次聯乘所得收入,扣除成本後,將會撥捐 香港拯救貓狗協會HKSCDA 及 膳心小館作購買飯劵之用

💖關於VXLab
VXLab 是松栢集團旗下,Vinnic Power全新的產品線。VXLab 這名字之中的Lab,就是我們這個實驗企劃中的核心概念;大膽假設.小心求證,以實驗的心態,透過與不同的潮流品牌、藝術家及插畫師等等的單位聯承;以大膽及濃烈的玩味性設計,令我們每日都會使用、日常的產品,以全新姿態在大眾眼下重新呈現,也令用家在沉悶的生活中展現出會心微笑。

💖關於 Reni Haymond 雲千藍
Reni Haymond 雲千藍,亞洲首位純原子筆藝術家,向來喜歡以顔色和線條去諷刺日常,近年作品多以研究原子筆獨有的顔色,以及適合其展示的尺寸發展,將平凡的工具推向不平凡的層次。2022年「Beyond Future Art Prize」入選18優,2017年入選「台日藝術博覽會」,2016和2015年入選「台北藝術自由日」,2015年入選「新藝潮藝術家獎」,2014年「香港當代藝術獎」入選十優。除展覽外,還與葵涌醫院、誠品書店、香港演藝進修學院和其他藝術機構合作舉辦原子筆繪畫短期課程,亦曾與香港青年廣場合作推出了純原子筆主題房間。作品曾於香港、台灣、日本、瑞士、中國展出。

嚟緊嘅Pinkoi Design Fest 2022・香港站,VXLab最新本地系列仲有 Reni Haymond 雲千藍 X VXLab: Awakening in the darkness嘅限量版Powerbank首發添~

Vinnic 將會喺Booth A33-A 等大家~ 三日限定㗎咋,到時見呀!

❄️活動詳情❄️

❄️日期:2022 年 12 月 16 日至 18 日(星期五 至 星期日)
❄️時間:中午 12:00 - 晚上 9:00(最後進場時間為 晚上 8:30)
❄️地點:九龍灣建造業零碳天地
❄️票價:現場 HK$35(早鳥票 HK$28)


🙋‍ ★ 想睇版友討論以上文章?? 《點我進入討論》



🏠 ★ Post76網店經已開幕 《store.post76.hk》


火麒麟

關於火麒麟

火麒麟 - 顧明思意, 咩野都岩玩, 但就樣樣點著火頭就行開去, 喜歡聽歌, 咩歌都岩, 器材就一定要好聲, 但天價野就唔岩玩, 聽歌懶理好聲唔好聲, 最緊要岩聽.

觀看所有 火麒麟 的文章

相關文章