iPhone 13 Pro 120Hz 顯示受限 !!! 第三方 App 需等升級解決高更新率輸出【手機資訊】

120Hz ProMotion 屏幕可謂 iPhone 13 Pro 及 Pro Max 屏幕的最大賣點,但有收到新機既朋友係網上反映,部分非 App 自家開發的軟件會被強制下降以 60Hz 顯示,失去 120Hz 屏幕既優勢! 不過 Apple 就反擊指應用程式開發者只需在 app 内新增加一項簡單指令,即能為 120Hz 顯示解鎖,目前只屬升級中的過渡期!有業界人士估計,屏幕被限制以 60 Hz 顯示是因爲可節省用電,但真相仍有待 Apple 親自公佈啦!

來源:engadget.com


🙋‍ ★ 想睇版友討論以上文章?? 《點我進入討論》

🏠 ★ Post76網店經已開幕 《store.post76.hk》

影音浪人

關於影音浪人

「影音浪人」, 顧明思義是對任何品牌都沒有既定立場, 一切從感官角度出發, 要聽過聲睇過畫先肯收貨, 向品牌效應說不 !!!

觀看所有 影音浪人 的文章

相關文章