堵截非授權賬戶分享行爲, Netflix 擬加入 IP 登入綁定協議?【串流資訊】

與友人分享 Netflix Account 幾乎已成爲亞洲社會一種風氣!不過 Netflix 最近就針對這種行徑作反擊,計劃試行登入 IP 綁定策略 !有消息指臺灣及新加坡等地區的 Netflix 用戶在登入時,曾收過「多個家庭正在使用這個帳戶」訊息,更要求利用 Email 或短訊作驗證!目前大家仍可手動略過驗證程序,但預計 Netflix 未來將會進一步打擊分享 Account 的做法!未知身處香港的大家在登入 Netflix 時有無曾遇過類似情況呢?


🙋‍ ★ 想睇版友討論以上文章?? 《點我進入討論》



🏠 ★ Post76網店經已開幕 《store.post76.hk》


Post76 Reporter

關於Post76 Reporter

身為76戰地記者, 人玩我又玩, 人唔玩我都要玩, 咁先係76新聞, 事事上心, 願天下毒物都任我們76記者任玩任試.

觀看所有 Post76 Reporter 的文章

相關文章