香港代理做到野!!2021年全新 Yamaha AV 擴音機行貨7月尾見街嘞!【影音資訊】

昨天外媒報導「Yamaha 三款 AV 擴音機將順延至 8-9 月底推出」指全新 Yamaha AVENTAGE 系列 AV 擴音機會因馬來西亞生產基地受新冠病毒影響而被迫暫停運營。大多數地區都會將推出日期順延至 8 月及 9 月底。今天我們編輯部向 Yamaha香港代理「通利琴行」查詢時,得知最新消息是香港所有的 Yamaha AV擴音機未受今次事件影響,會如期在本月底開始將最新支援 8K HDMI 2.1的 AVENTAGE 系列逐步上架。香港的影音友今次都可算係搶先其他國家體驗全新 Yamaha RX-A8A、RX-A6A 及 RX-A4A 三款 AV 擴音機了。當中 RX-A8A 更承襲旗艦型號 AV 擴音機 CX-A5200 核心理念,融合全新機械式架構以解決機身共振問題及提高聲音清晰度!未知今代 Yamaha 最耍家的 DSP影院系統又有什麼的進化呢?到時小瑟同Hugo會同大家一一測試呀!

來源:通行琴行(香港Yamaha代理)


🙋‍ ★ 想睇版友討論以上文章?? 《點我進入討論》



🏠 ★ Post76網店經已開幕 《store.post76.hk》


火麒麟

關於火麒麟

火麒麟 - 顧明思意, 咩野都岩玩, 但就樣樣點著火頭就行開去, 喜歡聽歌, 咩歌都岩, 器材就一定要好聲, 但天價野就唔岩玩, 聽歌懶理好聲唔好聲, 最緊要岩聽.

觀看所有 火麒麟 的文章

相關文章