Aviot TE-D01m 真無線藍牙耳機|自家主動降噪|日本VGP雙料肯定|App功能貼心|耐聽舒適之選!【耳機試感】

今次同大家介紹的 Aviot TE-D01m ,日本耳機品牌 Aviot 主打真無線藍牙耳機,過去一直積極與音樂界人士合作,以加推特別調音版。今次為大家做評測是 Aviot 於舊年年底推出的全新耳機型號 TE-D01m。採用高通(Qualcomm)的最新晶片,搭載獨家技術開發的高精準度主動式降噪功能「Mild ANC」,同時兼具極佳的被動式降噪效果,打造出宛如吸附在耳朵上的配戴感的外殼形狀。外觀設計更輕巧細緻,更有專屬 App 可作個性化聲音調整,售價仍能維持在一千元左右範圍,加上有 5 款顔色供選擇,更適合鍾愛時尚穿搭朋友。所以今次我地就找來 Paris 同大家分享下呢隻耳機評測的效果呢!

Aviot TE-D01m器材規格

型式:真無線藍牙耳機
單元:φ6mm 動圈單元
靈敏度:93 ±3dB
阻抗:16 ohms
最大輸入功率:5V/ 500mA
麥克風:Qualcomm cVc 8.0 降噪
電池容量:耳機本體/ 50mAh;充電盒/ 500mAh
通話時間:6 小時
播放時間:10 小時
充電時間:約 1.5 小時
充電埠:USB Type C
防水規格:IPX4
藍牙規格:藍牙 5.2
適用編碼格式:AAC, SBC, Qualcomm® aptX™ ,Qualcomm® aptX™ Adaptive
適用規範:A2DP, HFP, HSP, AVRCP
售價:HKD $1,098 (Winner Concept | +852 24071118)


🙋‍ ★ 想睇版友討論以上文章?? 《點我進入討論》



🏠 ★ Post76網店經已開幕 《store.post76.hk》


火麒麟

關於火麒麟

火麒麟 - 顧明思意, 咩野都岩玩, 但就樣樣點著火頭就行開去, 喜歡聽歌, 咩歌都岩, 器材就一定要好聲, 但天價野就唔岩玩, 聽歌懶理好聲唔好聲, 最緊要岩聽.

觀看所有 火麒麟 的文章

相關文章