Samsung Galaxy S20 再添一員 「Fan Edition」6 色選擇價錢更相宜【手機資訊】

Samsung 於今年初推出 Galaxy 系列主機 S20 後,市場也有不少聲音指期待會不會有後繼的手機出現。而時間一段時間在第四季終於推出了 S20 Fan Edition !

6 色選擇 價格更相宜

今次 Galaxy S20 配有最新的 6 隻新色,海軍藍、薄荷綠、薰衣草紫、玫瑰紅、白色及橙色,方便用家按自己個性選擇手機顏色。配置方面,自拍頭有 3200 萬像素,主機鏡頭仍採用三鏡頭組合。其中主攝端用的是一顆 12MP 的感光器,搭配 f/1.8 鏡頭。長鏡頭則為 800 萬像素的相機,可以進行三倍光學變焦。支援 WiFi 6 及 IP68 防水防塵效果。

處理就用上 Snapdragon 865,但 RAM 方面就只有 6GB 或 8GB 選擇。擁有最多 120 Hz 畫面刷新率但只支援 Full HD 解像度。屏幕上用上 Dynamic AMOLED 。美金定價為 700 及 750 (128 GB 及 256 GB ) 折合約 $5,425 及 $5,812。有興趣的朋友可以留意一下 !


🙋‍ ★ 想睇版友討論以上文章?? 《點我進入討論》

🏠 ★ Post76網店經已開幕 《store.post76.hk》

Pakho

關於Pakho

兜兜轉轉返返去影音呢個坑,有心玩但無錢買,結果抱住一副「玩」嘅心態同大家「粗粗地」試下新嘢~

觀看所有 Pakho 的文章

相關文章