先聽為快:彭家麗 Recall (Hi-Fi 發燒碟)

小編有幸第一時間入手,彭家麗 Recall (Hi-Fi 發燒碟) ,仲有可能係全港第一個買碟既粉絲,重點係簽埋名添!

DSC_0245.JPG

DSC_0244.JPG

DSC_0243.JPG

∇ 外表平常既封套設計,原來大有文章,一本歌詞就用上了多種材料、不同併砌方法、局部UV。
DSC_0247.JPG

DSC_0255.JPG

DSC_0257.JPG

DSC_0249.JPG

DSC_0258.JPG

∇ 封套平凡得黎一點也不平凡,何解?連基本上睇唔到既位置,都有 Angela 既造型照,買左既朋友不妨留意一下!果然同宣傳一樣,「諳」藏「弦」機
DSC_0246.JPG

DSC_0252.JPG

初聽感

Hi-Fi 碟聽來就是不刻意修飾的錄音,Angela 以相對較輕聲去演繹,初聽比較突出並非主打歌「情人知己」,而係鄺美雲原唱既「堆積情感」同李國祥既「餘情未了」。聽歌不一定要激昂,輕聲得黎舒服,係要有一定既功夫才可!

DSC_0251.JPG

同場加影

∇ IT’S ALL ABOUT 彭家麗,本屬於隨買 SONY Hi-Res 產品付送既 Hi-Res SD Card,這是我參加 Hi-Res 產品試玩活動時所獲得的獎品,順道簽埋名,倍添收藏價值!
DSC_0262.JPG


🙋‍ ★ 想睇版友討論以上文章?? 《點我進入討論》

🏠 ★ Post76網店經已開幕 《store.post76.hk》

八掛仔

關於八掛仔

自少由日本動漫養大,十分鍾愛入場看電影、家庭影院、Head-Fi,八足咁多爪,咩都喜歡試玩一下!

觀看所有 八掛仔 的文章

相關文章