美國隊長外表係正義「紅白藍」,但其實係 …「二五仔」!

跟據外國網站 TIME 報導,美國隊長表面係「紅白藍」(膠袋),原來係九頭蛇要員之一。呢個鋪排已經籌備近一年之久,Tom Brevoort 還建議大家睇番以往既漫畫,可以搵到當中蛛絲馬跡 ……。

∇ 今年是美國隊長誕生75周年,一個上了年紀的故事,看來是時候去「突破」一下。如今既美國隊長,個盾都唔一定要係「圓」既。
CA.jpg
∇ 來自 Captain America: Steve Rogers #1,最後的一頁,美國隊長說了一句:HAIL HYDRA. (九頭蛇萬歲)
Hail%20Hydra.jpg
∇ 據說接下來的 Steve Rogers #2,更加會回到過去,交代當中因由。
Next.jpg

但咁突然既轉變,大家又接唔接受到呢!?

類似既情係 Agents of S.H.I.E.L.D. 第二季入面亦發生過,表面關心隊員既大隊長,其實都係效力於九頭蛇;但咁突然既轉變,仲要係一等一正義英雄,大家又接唔接受到呢!? 故事看來滲入了不少政治色彩,是好是壞睇怕都係由讀者既反應去解答勒! 還有呢個轉變,又會唔會引入到長拍長有既電影版呢?


🙋‍ ★ 想睇版友討論以上文章?? 《點我進入討論》

🏠 ★ Post76網店經已開幕 《store.post76.hk》

八掛仔

關於八掛仔

自少由日本動漫養大,十分鍾愛入場看電影、家庭影院、Head-Fi,八足咁多爪,咩都喜歡試玩一下!

觀看所有 八掛仔 的文章

相關文章